изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:04 EEST
От БСП ще настояват за позиция срещу добива на газ в Добруджа на национално ниво    
Новини Председателят на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова беше на посещение в община Генерал Тошево. Идването й беше продиктувано от протестите на местното население срещу инвестиционното намерение за проучвания и добив на природен газ в общината и от решението за свикване на местен референдум. От трибуната тя заяви, че е тук, за да подкрепи референдума като най-висша форма на решение, защото това е решението на народа, с което политиците трябва да се съобразят. Тя призова всички да гласуват срещу добива на газ в Добруджа.

„Подкрепете тази идея и ни научете нас политиците как ес прави това, защото тук сте хора от различни политически партии, но сте заедно. Аз съм тук като председател на БСП, но и като българка“, допълни Корнелия Нинова. Тя допълни, че политиците често противопоставят хората за тясно партийни цели, но това е кауза, която може да ни събере.



 „Да вдигнем Добруджа  и спасяването на българската земя като национална кауза“, категорична беше тя. Тя пое ангажимента пред събралите се хора, че от БСП ще търсят съгласието и на другите политически партии, защото това е не само общинска кауза, но и кауза на България. „Ние разчитаме на вас, вие също можете да разчитате на нас в българския парламент“, завърши изложението си Корнелия Нинова.



От трибуната думата взе и проф. Маргарита Нанкова от Добруджанския земеделски институт в Генерал Тошево, която заяви, че България е своеобразен почвен музей и все още неподправена екологична зона. Тя заяви, че в доклада по ОВОС липсва частта за екологичната рекултивация и изрази убедеността си, че няма експерт, който да може да направи оценка на природните дадености на почвите, които имаме щастието да притежаваме.  Според нея единственият експерт за подземните богатства е природата и тя както може да ни се отблагодарява, така може и да ни наказва.



„Много ме обижда, че беше подценено интелектуалното ниво на този край. Но на 28 октомври ние показахме нещо, което втрещи всички, защото никой не очакваше, че тук има знаещи хора. Нашето задължение е да опазим природните дадености на тази земя за идните поколения. “Добруджа не се страхува, както чета, а гневна, защото не можете да излъжете тези хора. Смея да твърдя, че в момента този район е най-четящият в България. Няма пари, които да застанат срещу този чернозем, защото утре ще се молите за чиста продукция“, завърши проф. Нанкова емоционалното си слово.



На площада дойдоха и много от местните жители, представители на местната власт, както и представители на гражданската инициатива „Срещу добива на природен газ в Добруджа“.
НДТ и https://www.24chasa.bg

Видеото ВИЖТЕ ТУК



ВСИЧКО ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ
 


Сходни връзки

От БСП ще настояват за позиция срещу добива на газ в Добруджа на национално ниво | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди