изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:51 EEST
ТРАЛЯТ КАТО ЛУДИ ЯЗОВИРА В МАЛКА СМОЛНИЦА    
Лов и риболов Язовирът в Малка Смолница е един от водоемите, който е създал незабравими спомени, поне за по-възрастните риболовци. Някои от тях твърдят, че в него са ловили „огромни чудовища“, шарани около и над 10 килограма, когато е бил стопанисван от местната земеделска кооперация. От близо две години язовирът няма стопанини, но мнозина го предпочитат, защото не плащат такса, а „гьолът“, както го наричат рибарите, се отплаща с добър улов на каракуда. Понякога късметлия може да улови шаран или костур. Общо взето, язовирът предлага адреналин.


Проблемът е, че почти всеки ден бракониери тралят в язовира за големи толстолоби, които не биха могли да извадят на пръчка. И така нараняват и плашат оцелялата риба.
Служители на ИАРА често правят проверки, но бракониерите са добре организирани и информирани, а обикновените хора не смеят да ги издадат на тел. 112, защото се опасяват от саморазправа.
Някои твърдят, че при голям късмет може да се улови щука или костур в районите на тръстиката, но там водоемът е много плитък, а и бракониери залагат мрежи и паракати. Твърдят и че в язовира все още има отделни екземляри толстолоб, които достигат 20-30 килограма. НДТ
 


Сходни връзки

ТРАЛЯТ КАТО ЛУДИ ЯЗОВИРА В МАЛКА СМОЛНИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди