изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:10 EEST
ШИШИ – МУСТАКАТОТО ЧУДОВИЩЕ ОТ ФРАНЦИЯ    
Лов и риболов Сом с титанични размери уловиха през 2015 г. във Франция, като това е най-големият екземпляр в Европа за годината. Мустакатото чудовище е с дължина от точно 2.73 метра и тегло от 130 килограма. Животното вече си има и прякор - Шиши.

Уловено е от Себастиен Делабр в река Рона, който успява да постави и национален рекорд на Франция с постижението си. След като бил премерен, сомът отново е пуснат на свобода.


Шиши

За България рекордният улов на сом датира от 2007 г., когато пловдивчанинът Красимир Александров измъкна от водите на язовир „Тича” мустакат исполин с тегло от 112 кила и дължина 2.54 метра. Краси подобрил предишното най-добро постижение от 102.5 кила. Претенции за уловен сом с тегло от 131 кила има и Мишо Царя от язовир „Кърджали”, на чиито твърдения, че го е хванал с въдица, обаче вярват малко хора.


Най-големият уловен сом в света

През 2012 г. БГНЕС излиза с информация за най-големия уловен сом в света. Този екземпляр е хванат в областта Chiang Khong и се смята, че това е най-голямата сладководна риба, извадена от 1981 г. насам. Размерът му е почти 3 метра, а теглото точно 293 кг. За съжаление, сомът не оцелява дълго време в плен, въпреки големите усилия на местните жители да го запазят жив. Видът е посочен като „критично застрашени“ от Международния съюз за защита на природата IUCN и е почти изчезнал. НДТ


 


Сходни връзки

ШИШИ – МУСТАКАТОТО ЧУДОВИЩЕ ОТ ФРАНЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди