изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:27 EET
Намериха 26 мъртви момичета край италианския бряг    
Новини Италианските власти разследват смъртта на 26 момичета, открити във водите Средиземно море край бреговете на Салерно, съобщи Си Ен Ен (CNN). Смята се, че става дума за бежанки от Нигер и Нигерия, които са потеглили по опасния път от Либия към Европа. Има съмнения, че тийнейджърките, са били изнасилвани многократно преди да починат.



Предстои това да бъде установено чрез аутопсия, която ще бъде извършена днес.
По данни на местни медии, телата са пристигнали в Италия в неделя с испански военен кораб, превозващ 375 мигранти. Труповете на момичетата били на тънка гумена лодка заедно с още 64 души. Тя била наполовина потънала, пише NOVA.

Самите спасители описват мрачна сцена: оцелелите, които едвам се крепят върху останките от плавателния съд, докато телата на момичетата плават около тях.

Според италиански медии, женските тела били държани в хладилна част на военния кораб. Повечето от тях са на възраст 14-18 години.

По-голямата част от 375-те оцелели, докарани в Салерно, са африканци от Субсахарска Африка, от Нигерия, Сенегал, Гана, Гамбия и Судан, съобщават италиански издания. Сред тях са 90 жени – осем от които бременни – и 52 деца. На борда е имало и либийски мъже и жени.

Припомнете си лагерите в Близкия изток и Африка, в които живет милиони във видеото горе.
https://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Намериха 26 мъртви момичета край италианския бряг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди