изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:21 EEST
ВАРНА С ГОЛЯМ ПОТЕНЦИАЛ ЗА РАЗВИТИЕ НА КАДРИ В АУТСОРСИНГ И ИТ СЕКТОРА    
НовиниНай-голям брой езикови гимназии и университети с 40 000 студенти разкриват потенциала на общината за подготовка и реализация на кадри в двете индустрии


По инициатива на община Варна, кметът Портних домакинства тристранна среща между представители на Българската аутсорсинг асоциация, на ИТ бизнеса и ректорите на 5 университета за бъдещо партньорство и взаимодействие в развитието на потенциала на общината като притегателен център за двете водещи индустрии.

По време на срещата стана ясно, че общината е готова да партнира с логистика и осигуряване на бази, както и да съдейства за въвеждането на допълнително чуждоезиково обучение. „Целта е като община да съдействаме за пълноценен диалог между бизнеса и университетите. Време е да си сверим часовниците и да намерим формулата за тристранно сътрудничество, за да утвърдим Варна като център за развитието на IT и аутсорсинг сектора в България“, каза кметът Иван Портних при откриване на събитието. Той акцентира, че градът разполага със сериозен човешки потенциал, съсредоточен и в шестте университета и трите колежа, но е важно да се чуят изискванията на бизнеса и визията на ректорите на университетите.

„Точките в България, в които реално се прави бизнес в аутсорсинг сектора извън София, са три – Пловдив, Бургас и Варна. От тях Варна има най-голям човешки потенциал и ресурс на този етап на база съотношение брой езикови гимназии и университети според годишния доклад на Българската аутсорсинг асоциация за 2016 г.“, съобщи Светослав Иванов, изпълнителен директор на Българската аутсорсинг асоциация по време на срещата. Той допълни, че въпреки най-големия брой университети и езикови гимназии в града, участниците в сектора представляват най-нисък процент. „Отворени сме за незабавното стартиране на съвместни проекти с варненските университети. Насърчавам учебните заведения и бизнеса да създават взаимни програми с активното участие от страна на бизнеса в подготовката на съдържание за тези програми и тяхното практикуване. Съдържание, което отразява нуждите на бизнеса в посока на специфични знания и умения, свързани със сектора на изнесените услуги в две основни области - информационни технологии и бизнес процеси“, каза пред ректорите, участващи в срещата Светослав Иванов.
Карина МАНОЛОВА
 


Сходни връзки

ВАРНА С ГОЛЯМ ПОТЕНЦИАЛ ЗА РАЗВИТИЕ НА КАДРИ В АУТСОРСИНГ И ИТ СЕКТОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди