изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:46 EEST
ПЪЛНА РЕВИЗИЯ НА РАБОТАТА НА БОЖИДАР ДИМИТРОВ ЗАПОЧВА БОНИ ПЕТРУНОВА    
Култура Пълна ревизия на работата на бившия шеф на Националният исторически музей Божидар Димитров започва наследничката му на поста доц. Бони Петрунова. Ще бъде проверено и инвентаризирано всичко, до последната монета. „Веднага започваме комплексна проверка на цялата дейност на Националния исторически музей (НИМ). Така е редно, така трябва да се направи“, коментира Петрунова пред БТВ.


Тя ще заема тази позиция до провеждането на конкурс за нов директор. На този етап бони Петрунова смята да участва на него, но може и да не се яви, ако прецени, че не е полезна за музея. На въпрос дали одобрява политиките, които до този момент водеше предшественикът ѝ, тя отговори: „Ние сме много различни, така че е неизбежно да настъпят промени в този музей“.
Досега политиката на музея е била с приоритет към археологията, посочи Петрунова. „Сега, колкото и странно да звучи, ще потърся баланс. Искам малко да се засили етнографията, етнологията, които в момента леко изостават. Музеят работи добре, не може да се каже, че има някакъв изключителен дисбаланс, но е добре да се пипне и в друга посока“, обясни тя.
Междувременно атаката на БСП в парламента срещу Божидар Димитров продължава. Професорът е атакуван заради сдружението „Плиска“, през което минаваха повечето от държавните пари за Голямата базилика в средновековната ни столица Плиска.
Миналата седмица депутатът Стоян Мирчев е поискал от министъра на културата Боил Банов да му бъде предоставена информация за това как са били похарчени отпуснатите от държавата 800 000 лв., установи проверка на Епицентър.бг. Мирчев е настоява да получи и копия от сключените договори с търговски дружества, както и всички възможни документи, удостоверяващи разходването на държавните пари. В друг въпрос към правосъдния министър Цецка Цачева социалистът пита дали Сдружение „Плиска“ е подало финансов отчет за 2016 г. Стоян Мирчев е получил писмен отговор, според който НПО-ото не е подало отчет в законоустановения срок.
На 7 ноември Стоян Мирчев е внесъл в деловодството на парламента трети въпрос – този път към финансовия министър Владислав Горанов. Народният избраник пита дали Националната агенция по приходите е направила проверка на Сдружение „Плиска“, какви нарушения са установени, както и какви мерки са предприети. /ЕПИЦЕНТЪР


 


Сходни връзки

ПЪЛНА РЕВИЗИЯ НА РАБОТАТА НА БОЖИДАР ДИМИТРОВ ЗАПОЧВА БОНИ ПЕТРУНОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди