изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:40 EEST
Мъж от Тервел ще плати глоба за пътно нарушение в Германия    
Ред и сигурностОкръжен съд - Добрич призна финансова санкция от 160 евро, наложена в Германия на мъж от Тервел за извършено от него пътно нарушение. 40-годишният Али С. е бил санкциониран за това, че като водач на лек автомобил с ремарке, с добричка регистрация, пътувайки по федерална автомагистрала в посока Кьолн, е превишил максимално допустимата скорост извън населени места.

Нарушението е било засечено около 21.30 часа на 31 юли миналата година, когато българският гражданин е шофирал със скорост 113 км/час, при позволени в района 80 км/час. Заедно с глобата от 160 евро, той ще плати и разходите по производството в размер на 28.50 евро.
Делото в Окръжния съд беше образувано въз основа на изпратено от федерална служба „Правосъдие” - Бон, Германия удостоверение за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз.
Окръжните магистрати прецениха, че не са налице основания за отказ от признаване и изпълнение на наложената санкция и мъжът следва да плати левовата равностойност на наложената му глоба в размер на 369.46 лева.
Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок.
Делото беше гледано в отсъствието на санкционирания добруджанец, който по данни на полицията е напуснал страната през месец май и няма данни за завръщането му. В проведеното задочно производство срещу него, той беше представляван от служебен защитник.
Емилия Укова
Връзки с обществеността



 


Сходни връзки

Мъж от Тервел ще плати глоба за пътно нарушение в Германия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди