изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:08 EEST
СК „Алексия“ с ново предизвикателство    
Интервюта През 1995г. „Алексия“ става частна школа и е оглавена от Севдалина Мавродиева. Вече 22 години тя е ръководител на СК „Алексия“. Какво е новото предизвикателство, с което се заема спортният клуб и как е миналото участието им във Велико Търново, може да разберете от следващата статия. 

- Г-жо Мавродиева, съвсем скоро се завърнахте от участие във Велико Търново.  Доволни ли сте от представянето си?
- Това  е спартакиада, която се провежда от много години. Участваха състави от цялата страна. Не само съм доволна от децата, но и от фен клуба ни. Пристигнаха страшно много приятели и семейства. Имахме подкрепа дори и от Търново. Спечелихме пет първи и едно второ място. Очаквах тази победа, защото избрах танци, с които сме класирани на световен шампионат. Състава, който ни победи всъщност е състав на моя възпитаничка – Невена Данкова. Бяха много добре подготвени, това може само да ме радва. Второто място е много полезно, защото мотивира човек.

- Какво е новото предизвикателство, с което се захващате?
-По инициатива на Илияна Раева в Българската федерация по художествена гимнастика има нова дисциплина , която се нарича гимнастика с танц. От много години по света се организират такива световни шампионати. Това са масивни, големи колективи, които правят фигури на фона на гимнастика. Така се  дава шанс на всеки да спортува. Гимнастиката с танц прави този вид спорт още по-достъпен. Там има седем възрастови групи – като се започне от 3-4 годишни до 83. Категориите са многообразни – гимнастика с танц на уред, без уред и много други видове.
Хубавото е, че в школата ни дълги години се изучава гимнастика паралелно с танци. До този момент сме участвали само на шампионати на танцови федерации. Докато при новата дисциплина гимнастиката ще е основна като дейност. Хореографиите, които се правят ще бъдат обратно структурирани – гимнастика с танц, а не танц с гимнастика. Получава се нещо много красиво. Миналата година се е провел такъв пробен шампионат във Велико Търново. Получил се е много добре. Тази година ще се проведе държавен шампионат в София. Ще бъде нещо много мащабно.
За да имаш право да участваш трябва да си клуб по художествена гимнастика. Вече имайки мрежа от клубове в цялата страна, те имат право да поканят детски градини, училища да участват от името на даден клуб. Точно така се случи и в Добрич. Ние бяхме поканени от клуб „МИК –Гергана“. Така ще вземем участие чрез лицензиран клуб в държавния шампионат в София. За нас това е голямо предизвикателство. Аз никога не съм виждала подобно състезание. Ще участваме с две съчетания и две възрастови групи. Децата са от 1-ви до 3-ти клас, а останалите  над 4-ти. Танците са “Apple party” и „Прилепи“. С тези танци бяхме първи на световното в Хърватия, което означава, че са проверени по критерия на танцовата федерация. По този начин започваме да говорим за един масов спорт. Вече 5-та година сме световни шампиони. В  един момент всичко става като рутина. Точно по този повод решихме да приемем други предизвикателства.
Златина СТЕФАНОВА





 


Сходни връзки

СК „Алексия“ с ново предизвикателство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди