изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:49 EEST
Жените в Китай не страдат от рак на гърдата, защото не ядат този продукт! Кратък ТЕСТ трябва ли вие да се притеснявате?    
Здраве Хиляди жени годишно се разболяват от рак на гърдата. Някои от тях успяват да хванат заоляването в началото и да се спасят, но като цяло статистиката е безмилостна и сочи, че това е най-широко разпространеният рак сред жените и е на второ място като причина за смъртността при тях.



Една от тези жени, засегнати от тази страшна болест е Джейн Плант. Тя е съпруга и майка, а по професия учен-геохимик. През 1987 г. Джейн чува страшната диагноза „рак на гърдата“. Животът на жената се преобръща. Болестта е достигнала 4 стадий, но жената отказва да се предаде и подема битка с болестта с всички методи.

Тя обаче не е сама. До нея е съпругът ѝ - известен учен, който по това време е работил в Китай. Заедно с колегите му, той направил невероятно откритие, което хвърля светлина върху това защо жените в Китай не страдат от рак на гърдата.

Учените са изследвали ежедневния живот на китайките и каква диета прилагат. Първо са помислили, че причината се крие в малкото мазнини, които жените в Китай приемат.
14%, в сравнение с 36%, което съдържа западноевропейската диета. Но тази теза била отхвърлена, тъй като няма данни, че високото съдържание на мазнини в храната увеличава риска от развитие на рак.

Пробивът идва, когато член от екипа се сеща, че китайците не консумират млечни продукти. Още повече, че млякото и млечните продукти са причина за някои алергии. Освен това около 70% от населението на света не може да понесе млечната захар – лактозата.

Западните лекари смятат, че млечните продукти са много полезни за здравето, но китайците не споделят това мнение. Те дори не ядат сирене и сладолед!

През 1989 г. изследване показва, че киселото мляко може да бъде причина за рак на яйчниците ! Д-р Даниел Крамър от Харвардския университет провежда изследване със стотици жени с тази диагноза и внимателно проучва диетата им.

Джейн решава да опита и това. Напълно изоставя всички продукти, съдържащи мляко. Освен това отбелязва и факта, че използваме мляко в много ястия - бисквити, сладкиши, маргарин, соеви продукти, готови супи съдържат мляко в по-голяма или по-малка степен.


Джейн Плант

Диетата ѝ дава резултат. Туморът изчезва 6 седмици след като се е отказала от млечните продукти! Лекарите били поразени от резултата и не вярвали. Но всички изследвания потвърдили, че болестта си е отишла.

Откритието на учените е все още предмет на много спорове и дискусии. Но макар, че в далечната 1987 г. Лекарите давали 2 месеца на Джейн, тя доживяла до 2016, когато почива на 71 години.

Самопреглед на гърдите:

  • Застанете пред огледалото с ръце, прибрани до тялото и огледайте гърдите си за всякакви промени. След това вдигнете ръце над главата и огледайте отново.
  • Поставете ръце на ханша и стегнете мускулите на гръдния кош. Внимателно разгледайте формата и външния вид на гърдите си и следете за всяка необичайна промяна.
  • Застанете под душа или във ваната и насапунисайте ръцете си. Поставете лявата ръка на тила. Пръстите на дясната приберете един до друг и започнете да ги движите с леко притискане по лявата гърда чак до подмишницата. Повторете същото и за дясната гърда.
  • Нежно притиснете зърната на всяка гърда между палеца и показалеца си, за да проверите за секрет.
Всеки път при сапунисване на гърдите те се масажират и опипват внимателно за новопоявили се бучки, които растат. Ако има нарастваща бучка, трябва веднага да се потърси консултация от специалист - най-добре хирург-мамолог, може и в краен случай гинеколог. Не всяка бучка е рак; диагноза рак може да се постави само от хирург от онкология и единствено след т.нар. „тройна диагностика“ - клиничен преглед от хирурга, мамография от квалифициран рентгенолог и взимане на ТАБ - тънкоиглена аспирационна биопсия./ Zdrave.to 

  1. Роботизиран апарат лекува успешно рака на простатата
  2. ИМА ЛИ ФАРМАЦЕВТИЧНА МАФИЯ?: Витамин B17 е забранен, тъй като лекува рак! Невероятно, но факт!
  3. БГ учени направиха световно откритие: Патентоваха лек срещу рака
  4. Кога е най-добре да пием кафе
  5. Бай Иван от Ягнило: Приемайте този витамин и ракът никога няма да ви сполети!
  6. Онколог твърди сензационно: Содата бикарбонат лекува рака!
  7. Изхвърляйте веднага пластмасови бутилки! Повторната им употреба е вредна за здравето
  8. Смокиновите листа - безценни за здравето
  9. САЩ: ШОК! Химикал в известна марка паста за зъби причинява рак и безплодие?
  10. Защо мастурбацията е здравословна?
 


Сходни връзки

Жените в Китай не страдат от рак на гърдата, защото не ядат този продукт! Кратък ТЕСТ трябва ли вие да се притеснявате? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди