изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:51 EEST
БИВШ КМЕТ НА ДОБРИЧ КАТАСТРОФИРА КРАЙ РАЗГРАД; ОБСЪДИХА СЪВМЕСТНА РАБОТА ПО ПРОЕКТИ С ЛАЙПЦИГСКИ УНИВЕРСИТЕТ    
НовиниТурски ТИР блъсна автомобил на пътя София – Варна край разградското село Трапище, съобщиха от полицията в Разград.

Камионът, управляван от 53-годишен мъж с 25-годишен шофьорски стаж, не спрял на знак “Стоп” и връхлетял върху колата на бившия кмет на Добрич Лъчезар Росенов. Смачкана до неузнаваемост е предницата на колата му – “Фолксваген Голф 3”. Бившият кмет не е пострадал тежко, но 33-годишната му секретарка, която пътувала с него, е настанена в кома, с тежка черепно-мозъчна травма в интензивното отделение на болница „Св. Иван Рилски”-Разград. Има опасност за живота й.

*************************
Областният управител Динчер Хаджиев се срещна с проф. д-р Томас Ленк - съветник на германското правителство по финансовите въпроси и преподавател в Лайпцигския университет, и Димка Меридонов - преподавател в същия университет и председател на първата немска фондация, създадена от българка. Димка Меридонов е добруджанка, родена в Карапелит. Тя има подкрепата на немското правителство и немските институции и работи в тясно сътрудничество с България. Ръководената от нея организация - "Фондация 2000", е създадена за подпомагане на България в областта на културата, изкуствата, литературата. На срещата са обсъдени възможности за съвместна работа по европейски проекти, предназначени за регионите, както и други форми за съвместно сътрудничество. Срещата продължи в Международен колеж-Албена, където заедно с ректора доц. Тодор Радев гостите разгледаха залите на учебното заведение и проведоха разговори за съвместни проекти.
НДТ – 15 ноември 2007 г.
 


Сходни връзки

БИВШ КМЕТ НА ДОБРИЧ КАТАСТРОФИРА КРАЙ РАЗГРАД; ОБСЪДИХА СЪВМЕСТНА РАБОТА ПО ПРОЕКТИ С ЛАЙПЦИГСКИ УНИВЕРСИТЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди