изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:03 EET
СЕДМИЦАТА НА АНТИТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ ОТБЕЛЯЗАХА В СУ „ДИМИТЪР ТАЛЕВ“    
ОбразованиеУченици и учители от СУ „Димитър Талев” се включиха в международната седмица на антитормоза - Anti-Bullying Week. Тя се организира вече 14 години във Великобритания, както и в редица училища по света, като се случва през 3-та седмица на ноември. Мотото на седмицата, зад което застанаха талевци, бе „Единни в различията”.


Ученици от трети и шести клас украсиха стъклените врати на втория етаж с усмихнати облаци, на които написаха и си припомниха за добрите дела и постъпки, които са получили от своите съученици и приятели, защото вече знаят, че полученото добро трябва да се помни, а направеното да се забрави.
Специални кутии с послания за извинения бяха поставени в учебните кабинети. С тази инициатива учениците имаха възможност да се извинят на някого, когото са обидили, и да подобрят взаимоотношенията си. Най-малките талевци научиха нова песен за приятелството и приемането на различните и пяха и танцуваха заедно по време на голямото междучасие в четвъртък и петък, съобщава Дарик радио – Добрич.



Учениците от XI клас имаха възможността да чуят интересни факти от съдебната практика на известния добрички юрист Пенчо Иванов, който ги насочи към  проблема, свързан с агресията сред младите хора и наказателната отговорност, която всеки носи със своето действие или бездействие.
Вчера седмицата на антитормоза приключи, но дейностите, насочени към превенция и недопускане на лоши прояви, продължават през цялата година. Следващата стъпка в тази насока е обучение с родители, в което ще се акцентира върху огромното негативно влияние на кибертормоза върху самочувствието и себеоценката на подрастващите.


 


Сходни връзки

СЕДМИЦАТА НА АНТИТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ ОТБЕЛЯЗАХА В СУ „ДИМИТЪР ТАЛЕВ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди