изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:04 EET
„РУСГЕОКОМ” НАЕМА 251 000 ДЕКАРА В ГЕН. ТОШЕВСКО ЗАРАДИ ГАЗА    
НовиниПерсонални писма от фирма „Русгеоком БГ” до земеделски производители и арендатори в землището на община Генерал Тошево отново разбуниха местното население, научи НДТ.


На 14 ноември земеделците, които обработват ниви в предполагаемите места за сондажни площадки, са получили персонални покани от „Русгеоком БГ” да отдадат земята под наем на компанията. В писмата фирмата обяснява, че планира „изграждане и временно ползване в рамките на няколко месеца на 7 сондажни площадки, попадащи в землищата на селата Калина, Рогозина, Спасово, Чернооково и Сърнино. Общата площ на концесионното искане е 251 хиляди декара. Площта се дава на база размер на находището и обхваща дълбочинния интервал от 2 000 – 2 700 м”, пише в писмото от „Русгеоком”, подписано лично от изпълнителния директор Христо Станев.
Терените, които „Русгеоком” иска да наеме временно от всеки арендатор, са от порядъка на 60 – 70 дка.  От фирмата канят зърнопроизводителите да предложат „в рамките на разумното” какви обезщетения искат, на база среден годишен добив и цена на зърно.
Нито един зърнопроизводител в община Генерал Тошево не е откликнал и няма да откликне на поканата на „Русгеоком БГ”, тъй като в момента тече процедура по обжалване на доклада по ОВОС, а освен това предстои и местният референдум на 17 декември, твърдят хората. НДТ

ВСИЧКО ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ


 


Сходни връзки

„РУСГЕОКОМ” НАЕМА 251 000 ДЕКАРА В ГЕН. ТОШЕВСКО ЗАРАДИ ГАЗА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди