изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:14 EEST
ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ В ГРАД ТЕРВЕЛ – НА „ФИНАЛНАТА ПРАВА“    
Екология В края на настоящата година трябва да приключи реконструкцията на пречиствателната станция за отпадни води в Тервел. Направеното до момента и онова, което предстои, ще бъдат тема на обсъждане на предстоящата сесия на Общинския съвет в добруджанската община на 29-и този месец.

Напомняме на читателите, че Обект „Реконструкция на пречиствателна станция за отпадни води в гр.Тервел“ се изпълнява по договорно споразумение с ДЗЗД „СКИТИЯ“. В дружеството участват три фирми , а именно: ‚ПРОСТРИЙМ ГРУП“ ЕООД - София и партньори‚ ПОНССТРОЙИНЖЕНЕРИНГ“ ЕАД - София и „УОТЪР ЕНВАЙРО ПРОДЖЕКТ“ ЕООД - Изпълнението се осъществява в условия на инженеринг, при договорните условия на ФИДИК ЖЪЛТА КНИГА. Финансирането е по одобрен проект на Община Тервел, чрез договор за безвъзмездна финансова помощ от ОП „Околна среда 2014-2020 г.“ Община Тервел осигурява 4,97 % собствено участие, което е обезпечено с кредит от Фонд „ФЛАГ“ ЕАД.
Основните дейности по проекта са СМР, доставка и монтаж на оборудване, строителен и авторски надзор, обучение на персонал, пускови работи и въвеждане в работен режим, както и наблюдение в 12 месечен период за установяване на дефекти и въвеждане в редовна експлоатация.
Актуализираната сума по договора за изпълнение е 4 989 675,00 лв. без ДДС, а изплатената до момента сума на изпълнителя е 3 945 335,00 лв. без ДДС.Изпълнителят е платил  неустойка в размер на 200 000 лв., заради забава при изпълнението.
Крайният срок за приключване на работа на обекта, съгласно актуализирана програма за изпълнение, е 31.12.2017 г. НДТ



 


Сходни връзки

ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ В ГРАД ТЕРВЕЛ – НА „ФИНАЛНАТА ПРАВА“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди