изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:30 EEST
УПРАВИТЕЛЯТ НА МИНАТА В ОБРОЧИЩЕ ВЕЧЕ Е ОБВИНЯЕМ    
Ред и сигурност Районната прокуратура в Добрич привлече като обвиняем управителя на „Евроманган“ Дейвид Уелингс, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Срещу него е повдигнато обвинение, че в 30-дневен срок от спиране на плащанията на дружеството, като негов управител и представляващ, не е поискал от съда да открие производство по несъстоятелност - престъпление по член 227 б, ал. 2 от НК.


69-годишният Уелингс не бил открит на постоянния си адрес във Варна. Разследващите направили повторен опит да бъде установено местонахождението му, за да бъде призован. Намерен е бил в седалището на дружеството в село Църква, където му е била връчена призовка.  Управителят на „Евроманган“ е  поданик на Кралство Великобритания, но е със статут на постоянно пребиваващ в България.
Районната прокуратура в Добрич е събрала достатъчно доказателства по делото, от които става ясно, че дружеството, на което, с концесионен договор е отдадена мина Оброчище, е изпаднало в несъстоятелност от 30 юни 2016 г. Натрупаните публични задължения към НАП са в размер около 1,5 млн. лева. За тези задължения НАП е образувала принудително изпълнение за събирането им. Отделно от тях „Евроманган“ ЕАД има задължения и към частни кредитори  за доставки и транспорт около 100 000 лева. Само към „Енерго про“ ЕАД дружеството на Уелингс дължи около 200 000 лева. 
Престъплението по член 227б, ал. 2 се наказва с лишаване от свобода до 3 години или с глоба до 5000 лева. НДТ
 


Сходни връзки

УПРАВИТЕЛЯТ НА МИНАТА В ОБРОЧИЩЕ ВЕЧЕ Е ОБВИНЯЕМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди