изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:03 EEST
ЛИТЕРАТУРНО УТРО „С ВЕЧНИТЕ ГЕРОИ НА АСТРИД ЛИНДГРЕН”    
Култура По повод 110 г. от рождението на Астрид Линдгрен, в Регионална библиотека „Дора Габе” гостуваха ученици от СУ „Димитър Талев” - II клас с ръководител г-жа Хинева и III клас с ръководител г-жа Борисова. Децата бяха посрещнати от Господин Нилсон в Интерактивната зала на библиотеката.


Презентация, разказваща за живота и творчеството на най- популярната в света детска писателка, постави началото на литературната среща. Във вълнуващ разказ децата разкриха образа на необикновеното смело момиче Пипи Дългото чорапче. Второкласниците бяха добре подготвени и умело отговаряха на въпросите, които техните по-големи съученици им задаваха, както и на специално подготвената от библиотечните специалисти кръстословица. Малките момичета, преобразени в ролята на Пипи, истински се забавляваха с безкрайното чувство за хумор и богатата фантазия на остроумната героиня. Те, заедно с добрите си съседи Томи и Аника, прочетоха различните думи, които момиченцето измисля. За завършек на темата малчуганите изпяха известната песен за Пипи и се впуснаха в щури и забавни танци.
Третокласниците запознаха по-малките си приятели със симпатичния и пакостлив Карлсон, който живее на покрива, и събудиха любопитството им с прочит на едни от най-известните фрази на палавото момче.
В експонираната витрина децата откриха различни истории на своенравните, жадни за приключения хлапета като „ Кале детектива”, „Емил от Льонеберя”, „Роня, дъщерята на разбойника”, „Децата от улица „Тряскаджийска”, „Братята с лъвски сърца”, „ Карлсон, който живее на покрива” и много други. Запознаха се и с непознатата за тях книжка „Пипи Дългото чорапче организира похищение на Коледна елха”, написана като специален коледен подарък от авторката за всички деца по света и невключена в голямата книга за Пипи, както и с няколко издания на български и чужд език на най – известната, най – четената и любима на малки и големи книга – „Пипи Дългото чорапче”.



Голямата изненада за всички бяха домашно приготвените курабийки на Пипи по нейни оригинални рецепти, които се оказаха и много вкусни.
Учениците останаха очаровани от обновения сектор Работа с деца, заровиха се в прекрасните издания, украсили лавиците и си тръгнаха с обещание за скорошна среща. НДТ
Снимки: Регионална библиотека „Дора Габе”
 


Сходни връзки

ЛИТЕРАТУРНО УТРО „С ВЕЧНИТЕ ГЕРОИ НА АСТРИД ЛИНДГРЕН” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.99 секунди