изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:07 EEST
Добрата екипировка елиминира лошото време    
Лов и риболов Неблагоприятното време никога не е било пречка при провеждането на ловните излети в Добруджа. Опитните ловци знаят, че решаваща в такива случаи се оказва добрата екипировка. Затова дъждът и ниските температури не попречиха на провеждането на поредния лов, този път на яребици, на който домакин бе Сдружението при ЛРД в гр. Вълчи дол, област Варна, с председател Николай Христов.

Домакините бяха създали необходимата организация и след задължителния инструктаж и проверка на документите бяха проведени две гонки. В тях участваха ловци от сдруженията в Добрич, Тервел, Крушари и Вълчи дол. В рамките на няколко часа участниците в лова, който е в изпълнение на сключения през 2013 г. Договор за съвместна дейност между деветте добруджански ловно-рибарски сдружения, минаха по предложените от домакините маршрути на територията на ловно-стопанския район на ЛРД в Доброплодно, но без слука. По време на преходите ловците видяха фазани и зайци. През втората част, която е неизменна при тези срещи, представителите на ловно-рибарските сдружения конкретизираха своите бъдещи прояви в рамките на съвместния договор. Така Тервел ще организира лов на дива свиня, Крушари – на фазани, а Добрич – на водоплаващи. Предстои да се уточнят проявите, на които ще бъдат домакини и сдруженията в Силистра, Генерал Тошево, Балчик, Каварна и Шабла. В началото на декември ще бъде уточнена и датата на провеждане на Втория регионален ловен събор "Добруджа", който ще бъде организиран от Сдружение "ЛРД" в Силистра. Ръководителите на сдружения обсъдиха причините за ниската популация на заек в ловно-стопанските райони и проявите на бракониерство.
Николай МИРЧЕВ
 


Сходни връзки

Добрата екипировка елиминира лошото време | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди