изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:05 EEST
СЪЗДАВАНЕ НА ФОНД "ЗДРАВЕ" ИНИЦИИРА АТАНАС АТАНАСОВ    
Политика Създаването на Общински фонд "Здраве" ще обсъждат на предстоящото заседание на Общинския съвет в Добрич. Идеята е на общинския съветник от АТАКА Атанас Атанасов. В докладната, която внася, той посочва, че в последните години се наблюдава трайна тенденция на недостиг на медицински кадри в България като цяло и конкретно в болницата в нашия град. В МБАЛ - Добрич е критично положението в много от отделенията.

Като решение на проблема се предлага създаването на общински фонд "Здраве", чрез който да бъдат подпомагани финансово и/или с битово настаняване лекари-специализанти, привлечени лекари и медицински сестри от други населени места. Пред МГ „Добруджа“ Атанасов припомни, че идеята му е още от 2011 година. Тя е обсъдена с много лекари от Добрич. Този недостиг на специалисти се наблюдава от няколко години. Едва сега има консенсус по темата и идеята намери подкрепа, каза още Атанасов. С колегите му д-р Бисерка Пачолова и д-р Явор Милушев са провели среща с директора на болницата  за да обсъдят как точно да се осъществява тази подкрепа и решението е било именно чрез подобен фонд „Здраве“. Атанасов коментира финансовите корекции, наложени на община Добрич за депото в Стожер и за градския център, които са наследство от предишни мандати. Факт са недопустими разходи, за които назад във времето сме алармирали,  припомня общинският съветник.   Комуникацията и чуваемостта с новият кметски екип са на много по-добро ниво, в сравнение с предходния мандат, такава оценка дава Атанасов. В зала се получават дебати, работи се добре в комисии. Администрацията по думите му се стреми да покрива всички разходи, има и добра събираемост  на местните данъци и такси. Но голямата тежест от финансовите корекции си остава.
Севдалина САРАНДЕВА
РАДИО ДОБРУДЖА
 


Сходни връзки

СЪЗДАВАНЕ НА ФОНД "ЗДРАВЕ" ИНИЦИИРА АТАНАС АТАНАСОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди