изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:40 EEST
Д-Р АДЕМОВ ПОСТАВЯ КАЗУСА ОТ ОБЩИНА ДОБРИЧКА В ПАРЛАМЕНТАРНО ПИТАНЕ    
Парламент Казусът, който постави община Добричка за разрешаване, ще бъде поставен и на парламентарен контрол в 44-ото Народно събрание днес, съобщи по Радио Добруджа вчера депутатът от ДПС от добрички регион д-р Хасан Адемов. Той е подготвил питане до министъра на труда и социалната политика. Въпросът е формулиран така: "Как да процедират Социалните служби, когато имат казус като този на 55-годишната Марийка от село Славеево, община Добричка?".

Жената е  под запрещение, постановено от съда, и подписът й няма никаква тежест, а в същото време го искат, за да я настанят в дом или друго здравно заведение. Проблемът се казва дееспособност, разяснява д-р Адемов, който е председател на  парламентарна комисия по труда и социалната политика.  Частичната или пълна дееспособност е наистина един от големите проблеми в законодателството, признава бившият социален министър. Има противоречие в Закона за социалното подпомагане  и Закона за лицата и семействата. Преди две години Министерство на правосъдието беше подготвило един проект за Закон за физическите лица  и мерките за подкрепа, който се опитваше да реши този въпрос, но не стигна времето в предишния мандат, надявам се в този да има време, казва Адемов. Проблемът с противоречието на законите не е само в МТСП, фигурата на дееспособността в Закона за лицата и семействата са в правомощията на правосъдното ведомство. Все пак министерството на труда  подготвя нов Закон за социалните услуги. В началото на следващата година този закон може да бъде приет и въпросът да бъде решен, каза по Радио Добруджа вчера народният представител д-р Адемов.


 


Сходни връзки

Д-Р АДЕМОВ ПОСТАВЯ КАЗУСА ОТ ОБЩИНА ДОБРИЧКА В ПАРЛАМЕНТАРНО ПИТАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди