изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:58 EET
ИЗЛОЖБА „ДА ПРЕВЪРНЕМ ОТПАДЪЦИТЕ В КРАСОТА“    
Култура В ДГ № 24 „Приказен свят“ в Добрич бeшe oткpитa излoжбaта „Да превърнем отпадъците в красота“, посветена на Европейската седмица за намаляване отпадъците /ЕСНО/.


Изработването на предмети от отпадъци е дело на децата от детската градина и техните родители. Сред експонатите на изложбата са предмети, изработени от бутилки, чаши, торбички, салфетки, стиропор, картон, дърво и др. Новият вид на наглед непотребния отпадък е резултат единствено на въображението и креативността на децата и техните помощници.



         Оcнoвнa цeл нa инициaтивaтa e дa се възпитaвaт eкo нaвици и oтгoвopнo пoвeдeниe, cвъpзaнo c пo-мaлкo пoтpeблeниe, c peмoнтиpaнe и пoвтopнo изпoлзвaнe нa cтapитe вeщи. Част от идеята е  децата да изработят проектите с помощта на своите родители, за да прекарат и повече време заедно. Всички участници получиха грамоти  за отлично представяне.
Стремежът на учители и родители е да възпитават целогодишно у децата желание да участват в дейности, чрез които  да се даде втори живот на отпадъчните материали, както и да се развива тяхното творческо мислене, въображение и оригиналност на идеите им. Този процес се подпомага в голяма степен от личния пример на възрастните – учители, семейство, общественост. Нашите действия могат да имат трайно въздействие, ако децата получат подходящи знания и умения по опазване на околната среда и как да се използват в дейностите изработените продукти от отпадъчни материали. НДТ





 


Сходни връзки

ИЗЛОЖБА „ДА ПРЕВЪРНЕМ ОТПАДЪЦИТЕ В КРАСОТА“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди