изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:06 EET
ДОБРИЧЛИЙКИТЕ СА ПО-ТОЛЕРАНТНИ ОТ СЪГРАЖДАНИТЕ СИ МЪЖЕ    
Новини Добричлийките са по-толерантни от съгражданите си мъже. Това е един от изводите от направеното „измерване“ на толерантността, проведено от Младежки център – Добрич.


Акцията се проведе по случай Международния ден на толерантността - 16 ноември, чрез допитване в централната част на Добрич и онлайн чрез въпроси, свързани с отношението към различен от нашия стил музика, към хора с различни от нашия произход и здравословно състояние и др.
В анкетата взеха участие 177 души на различна възраст - под 15 години – 6,3%, 15-29 години – 54%, 30-45 години – 23,9%, над 45 години – 15,9%. В „измерването“ участваха 115 жени и 61 мъже.
Резултатите показват постепенно увеличаване на нивото на толерантност с възрастта. Значителни разлики в отделните възрастови групи не се наблюдават с изключение на по-ниската търпимост към различен стил музика при 30-45 годишните.
Разлики се наблюдават в толерантността на жените и мъжете. Като цяло може да се каже, че жените могат да бъдат считани за по-толерантната част от общността. а въпрос „Бихте ли записали детето си в училище, където повече от половината ученици са от различен произход?“  37% отговарят с „да“, а 63% отговарят с „не“. На друг въпрос – „Трябва ли децата със специални потребности да учат заедно с останалите деца?“ 81% казват „ да“, а 19% - „не“, цитира Дарик радио Добрич анкета  на Младежки център.


 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИЙКИТЕ СА ПО-ТОЛЕРАНТНИ ОТ СЪГРАЖДАНИТЕ СИ МЪЖЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди