изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:07 EEST
Всички погледи към „Кремъл“, ще има ли група на смъртта?    
СпортПогледът на футболния свят днес е насочен към Москва. В световноизвестната бивша крепост „Кремъл“ в 17:00 часа българско време ще бъде изтеглен жребият за Мондиал 2018. Мнозина очакват каква ще бъде поредната Група на смъртта, която ще бъде определена при разпределението на финалистите на световното първенство.

 

Планетарните шампионите традиционно имат група, в която има по два-три, а дори и по четири, равностойни отбори. Разпределението на тимове в урните за жребия предполага различни вероятности, но съществува възможност да се появи група с участието на Бразилия, Испания, Япония и Швеция. 

Любопитното е, че има вероятност да се повтори Групата на смъртта от 2002 година, когато в един кюп попаднаха  Аржентина, Англия, Швеция и Нигерия.

Първа урна: Русия (69), Германия (1), Бразилия (2), Португалия (3), Аржентина (4), Белгия (5), Полша (6), Франция (7)
Втора урна: Испания (8), Перу (10), Швейцария (11), Англия (12), Колумбия (13), Мексико (16), Уругвай (17), Хърватия (18)
Трета урна: Дания (19), Исландия (21), Коста Рика (22), Швеция (25), Тунис (28), Египет (30), Сенегал (32), Иран (34)
Четвърта урна: Сърбия (38), Нигерия (41), Австралия (43), Япония (44), Мароко (48), Панама (49), Южна Корея (62), Саудитска Арабия (63)
* В скоби са местата в ранглистата на ФИФА за октомври, те ще важат и за жребия.

ГРУПИТЕ НА СМЪРТТА В ИСТОРИЯТА НА СВЕТОВНИТЕ ПЪРВЕНСТВА
1954 (Група 2): Унгария, ФРГ, Турция, Южна Корея

В днешно време тази група не би се приела за равностойно, но през 50-те години на ХХ век унгарците са един от най-добрите отбори д света. По време на мача от групата те разбиват немците с 8:3, но след това губят от тях на финала. Тогава ФРГ прави обрат, за да спечели първата си световна титла, а мачът е известен като „Чудото от Берн“.

1958 (Група 4): Бразилия, СССР, Англия, Австрия
Съветският съюз разполага с изключително силен отбор, който в периода 1956-60 година печели олимипйската и европейската титла. В състава е вратарят Лев Яшин. Бразилия е с изключително амбициозен тим, включващ тийнейджъра Пеле, който ще се превърне в Краля на футбола. Англия винаги е била с претенции за силно представяне на световно първенство.

1966 (Група 3): Португалия, Унгария, Бразилия, България
Отборът на „маджарите“ отново е в група на смъртта. Те са като трън в петата на двукратния световен шампион Бразилия. Освен това тук е Португалия с Еузебио. „Селесао“ не успява да излезе от групата.

1978 (Група 1): Италия, Аржентина, Франция, Унгария
Домакинът Аржентина се изправя срещу двукратния световен шампион Италия, вървящият във възход френски тим и все още силните унгарци.

1986 (Група E): Дания, ФРГ, Уругвай, Шотландия
При жребия всички искаха да избегнат Дания. „Червеният динамит“ завърши първи в групата, следван от германците и урусите.

1990 (Група D): ФРГ, Югославия, Колумбия, ОАЕ
Югославия с Просинечки, Бобан и Шукер е страховит отбор. Колумбия се класира за втория кръг след чудо срещу ФРГ и гол на Ринкон.

1998 (Група D): Нигерия, Парагвай, Испания, България
Испания няма късмет при жребия си пада в труден поток, от който не излиза. Тук са африканската сила Нигерия и българите, които с Христо Стоичков завършиха четвърти на предишното световно първенство.

2002 (Група F): Швеция, Англия, Аржентина, Нигерия
Ужасът за Биелса. Аржентина пристигна на Мондиала като фаворит, а не излезе от групата.

2014 (Група D): Коста Рика, Уругвай, Италия, Англия
Горката Коста Рика, коментираха всички след жребия. Само, че „тикос“ излязоха от групата и пратиха у дома фаворитите Италия и Англия. Ще се помни захапването на Луис Суарес срещу Джорджо Киелини.

https://www.blitz.bg

ЖРЕБИЯ ГЛЕДАЙТЕ ТУК

 


Сходни връзки

Всички погледи към „Кремъл“, ще има ли група на смъртта? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди