изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:03 EEST
БОГАТ КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР В ОБЛАСТ ДОБРИЧ ПРЕЗ 2018 ГОДИНА    
КултураВ резултат на писмо от Областния управител Красимир Кирилов, общините на територията на област Добрич предоставиха информация за проект на културен календар за областта за 2018 г. Проектът е изпратен в Министерството на културата.     Общините и културните институти са подготвили изключително богат културен календар за идващата 2018 г.

Цялата област Добрич ще отбележи 140 години от Освобождението на България. Регионална библиотека „Дора Габе“ ще чества 130 години от рождението на своя патрон – Дъщерята на равнината, поетесата Дора Габе. Регионален исторически музей и Министерство на културата ще отбележат с възстановяване по спомени и експозиция 140 години от рождението на Адриана Будевска, която е сред основоположниците на българския театър. В Община Добричка ще отбележат своя празник с 50-ото юбилейно издание на „Песни и танци от слънчева Добруджа“.
    През 2018 г. Община Генерал Тошево организира първи пленер по живопис „Бялата лястовица“, а през летните месеци добруджанският град отново ще е домакин на националния фестивал на лавандулата. За 20-и път в Генерал Тошево ще се проведе международният фолклорен събор „Богородица“. В културния календар на Община Крушари запазват своето място фестивалите „Текето“ и „Празник на гърнетата“, които събират любители на фолклора и автентичната добруджанска кухня от близо и далеч. С ученически конкурс на тема „Хан Тервел – спасителят на Европа“, както и редица други прояви, Община Тервел ще отбележи 1300 години от победната битка на хан Тервел край Константинопол срещу арабите.
    За поредна година Община Балчик ще покани малки и големи на фестивала „Виа Понтика“, „Дни на класиката Балчик“, „Усмивките на морето“, „Море от ритми“ и други. 
И Община Каварна запазва утвърдените във времето фестивали „С България в сърцето“, фестивала на любителските театри, „Миден и рибен фест“.
Шабла ще посреща любителите на хвърчила във „Фестивал на хвърчилата“. Ще се проведе за поредна година и празникът на плодородието.
    Всички общини в област Добрич ще отбележат с различни културни прояви в училищата сред подрастващите и 170 години от рождението на Христо Ботев.
 


Сходни връзки

БОГАТ КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР В ОБЛАСТ ДОБРИЧ ПРЕЗ 2018 ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди