изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:26 EEST
ЗА ГРИЖАТА, ЗА УЮТА, ЗА ВСЕКИ НОВ ДЕН – БЛАГОДАРИМ!    
ОбществоВ редакцията на вестника пристигна много мило писмо от домуващите в Дом за стари хора – град Добрич, което поместваме без съкращения – както заради искреността и топлотата, които звучат във всеки ред, така и заради усещането за истински дом, което хората са вплели в своята благодарност…

 

Идеята да напишем тези няколко реда е на нашата колежка-домуваща Иванка Никифорова Шопова. Дом-съветът, заедно с целия колектив домуващи в Дом за стари хора – град Добрич,  решихме накратко да опишем живота си в Дома и да благодарим на хората, които ежедневно се грижат за нас.
Денят ни започва с гимнастика или разходка с обичаните ни рехабилитатори Мая Кирова и Михаил Топалов, които с голямо внимание се грижат за трудно подвижните хора в Дома. Благодарим на фризьорката Милена Костадинова, както и на жените от пералнята, които неуморно се трудят домуващите да бъдем чисти и в добър вид.
Благодарим на санитарките, които винаги ни предоставят чиста и уютна среда.
Не можем от сърце да не благодарим за разнообразната и вкусна храна на нашите готвачи и техноложката Боряна Георгиева.
А за доброто ни здраве се грижи екипът от лекари и сестри., които се отнасят към болните възрастни хора с много топлина.
В дома е топло и уютно. Красивите песни на хор „Лира“ вълнуват сърцата и поддържат духа ни вече 10 години. Този хор се ръководи от уважавания от всички домуващи и цялата общественост диригент Атанас Генчев.
Много се радваме и на младите, усмихнати социални работнички Таня Колева и Александрина Иванова, които с голямо внимание и търпение се отнасят към нашите социални нужди.
Не можем да отминем неуморната ни трудотерапевтка Нели Иванова. С нейната усмивка и всеотдайност осмисляме живота си ежедневно.
Красивите неща в дома – изложбите, цветните градинки на двора…    , ни радват много.
С огромно признание благодарим на г-жа Антоанета Пантелеева – директор на дома и на г-жа Виолета Русенова – старша медицинска сестра, които винаги ни посрещат с уважение и с които всеки домуващ може да сподели  своите хубави преживявания и тежки проблеми.
Благодарим на всички тези хора, на целия персонал, посветил се този отговорен труд – да се грижат за възрастните пора в ДСХ в град Добрич.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди