изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:22 EEST
НОВ ГЕНОЦИД!?...    
Коментари Не съм шофьор. Не исках, не искам и няма да стана. Въпрос на личен избор.
Но и мен, като журналист, ме вълнува новият проект за закон, при който диабетици и хипертоници няма да имат право да шофират от 2018 година. Според запознати, боледуващите от диабет и хипертония в България са около 2 милиона.
Никой досега от управляващите не е предоставил на обществото информация колко от катастрофите са причинени по причина диабет и хипертония. Липсва достоверен конкретен анализ, а това дава възможност за лакардии на управляващите.



Все си мисля, че има група високо подкупени хора в администрацията и управлението на държавата, които имат за първа грижа да рушат и да рушат единството на народа ни, на нацията ни и в крайна сметка да работят за унищожаването на държавата България и българския етнос.
Дано не съм прав! Ама надали!
Такъв е животът!
Новата приумица или европриумица не прави анализ защо се увеличават главоломно болните от диабет и хипертония в България. Убеден съм, че причината не е нито по-добър жизнен стандарт, нито по-добро управление на държавата, нито по-голяма грижа на Европейския съюз за просперитета на България…
Мнозинството българи живеят в стрес, в несигурност за утрешния ден, бедност и безперспективност, лишени от нормално здравеопазване, което е превърнато в търговска фирма, а не в основна грижа на държавата, както е записано в Конституцията.
Управляващите държавата през последните 29 години се заеха с шофирането от диабетици и хипертоници, след като разрешиха проблемите с лекарствата ли, с безработицата ли, с ниските доходи ли, с корупцията ли, с образованието ли, с престъпността ли, с наркоманите и пияндурниците ли, с дупките по пътищата ли, с какво ли още не, та сега настройват обществото срещу лекари и полицаи?
Защо срещу тях ли?
Защото лекарите и полицаите ще трябва да се грижат за прилагането на този закон. Защото върху тях ще се започне натискът - срещу подкуп да се запази или вземе нова шофьорска книжка. Това да беше само. А всяка шофьорска книжка е и съдба. За едни тя е професия. За втори е възможност да се развива малък бизнес и с него да се храни семейство. За трети е просто да заведат болен до оцелялата след „изключителни грижи от управляващите държавата“ общинска и дори областна болница. И пак ще се окаже, че депутати, политици, висши държавни чиновници не само че не боледуват от диабет и хипертония, а и имат имунитет изобщо да се разболяват или да бъдат изследвани от независими лекари, а камо ли да бъдат спирани и проверявани от независими полицаи.
Такъв е животът!
България вече е един кипящ казан от интриги, от умишлено настроени един срещу друг бедни и богати, лекари, учени, полицаи, учители, военни, политици, журналисти, спортисти… Кажете ми - има ли професия, която да не е настроена срещу друга? Изправени ли са един срещу друг етноси? Настръхнали ли са една срещу друга религии? Не са ли в битка за оцеляване провинция срещу столица, село срещу областен град?
За 29 години успяха да ни разделят с финансови, идеологически, политически, религиозни, етнически, професионални, физически и какви ли не още синори. Не синори, а пропасти.
Такъв е животът!
Така ли не им достигна държавническа смелост да съкратят на половина депутатите. Да намалят субсидиите им и безконтролните им средства. Да оптимизират администрацията в София. Да направят реформа за справедлива съдебна система. Да подпомогнат талантливите деца. Да не забравят обещаните грижи за майките. Да увеличат пенсиите на работилите цял един живот поне дотолкова, че да могат са нахранят, да си купят лекарства, ток и вода и да си износят старите дрехи, а не да псуват хората, че други цял живот са мързелували и са живели от незаконни доходи, а получават пенсии като техните. Не да псуват държавата, защото тя не е нищо друго освен институции, оглавявани от високо платени чиновници и политици, избрани от същия този народ, който тъпчат и му насаждат робска психика. Насаждат му безпомощност. Насаждат му безразличие.
Такъв е животът!
Имам чувството, че управляващите колата на държавата през последните 29 години нямат законна книжка за правоуправление и затова ден през ден катастрофираме и губим човек след човек, човек след човек – вече три милиона зад граница и още няколко в пределите на страната, които нямат физически или финансови възможности да прескочат т. нар. гранична бразда.
Такъв е животът!
Днес искат да отнемат право да шофират на диабетици и хипертоници. Утре ще отнемат ли и правото на хора с увреждания? Няма ли да дойде време един ден, за да шофираш, трябва да нямаш косми по краката и слабините си, да си с гладко избръсната глава, да нямаш пломбиран зъб, да не си правила аборт, запек да не си имал… Кой знае? Проблеми на растежа! По-точно – проблеми на политическия растеж!
Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди