изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:21 EET
ПЪРВА ПРОЯВА НА НОВОУЧРЕДЕНОТО ЧИТАЛИЩЕ „ДОБРИЧ“    
Култура Писателят Петър Пунчев ще представи тази вечер от 17.30 ч. в Младежкия център новата си книга „Вие сте тук“, официалната премиера е на 12 декември в София в НДК

“Вие сте тук!” - на картата на моя живот.

В онази червена точка, знаменце и бод, от които тръгват и се връщат всички мои пътища.

Признавам, Съдбата беше щедра, - дотук и досега. Откри пред мен възможности, за които съм можел само да мечтая. Или дори не бих могъл…

Постарах се, - и аз, - да не я разочаровам, прекачвах се от тротинетка, на колело, и на камион, а после на кола и самолет. И с пионерките пешачих и се срещах с хора.

Каквито има малко.

Не се боях. Бях искрен. Любознателен и на моменти малко плах.

И се опитвам, в тази книга,  да разкажа за тези свои пътища през времето.

И ако съм успял то значи, че и вие сте вече тук - в сърцето ми.

Петър Пунчев

Една дълбоко лична и богато илюстрирана, автобиографична книга, която обхваща период от половин век, набразден от събития и обрати, родил таланти, чиито творби ще бъдат сензация и през идните столетия.

Авторът, от първо лице, разказва в нея за някои от тези таланти, за разговорите си, емоциите и страстите от уникалните си срещи с Николай Гяуров, Владимир Висоцки, Мая Плисецкая, Мистер Сенко, Принц Чарлз, Юрий Любимов, Стинг, Джани Моранди и Ерньо Рубик, за революциите в Румъния и войната в Грузия, за пъстрото си детство в раздираната днес от войните Сирия, за юношеството си в несъществуващия вече Съюз на съветските социалистически републики.

За пътуванията си в близки и далечни страни, и за любимата България - от 1960 година - до днес.

“Вие сте тук” е неочаквана среща “под един покрив” със Стефан Стамболов, Кемал Ататюрк, Лейди Странгфорд и Пенчо Славейков, оставили дълбока, незаличима следа в родовата памет на автора. Но и с Георги Аспарухов- Гунди, Георги Найденов, най-добрият вратар на столетието, с много други знайни и понякога несправедливо пренебрегвани герои от кръв и плът.

Това е книга за миналото на нашата страна, а това ще рече - и за нейното бъдеще, книга със значителна познавателна стойност, която се чете на един дъх и събужда интерес към знанието.

С предисловие, предоставено любезно от писателя от български произход, но с европейска слава Василий Димов, популярен с творбите си в Германия, Русия, Грузия и у нас.

Петър  Пунчев  е български радиожурналист, съосновател на първата частна електронна медия в България - Радио  FM+ (1992). Роден е през 1956 година във Велинград. Част от детството му преминава в Сирия, учи във френския лицей в Дамаск, във френската гимназия в София и завършва с отличие Московския държавен университет “Ломоносов”.

Дългогодишен радиоводещ и репортер, съосновател на Нощния блок на програма “Хоризонт” на БНР.

Автор на книгата „Първите седем: частното радио в България“.(1997)

През 2007 година приема предложение на голяма ирландска медийна компания да оглави бизнеса ѝ в Украйна. Две години по-късно вече е управляващ директор на Радио 3, Белград, Сърбия. Съосновател и пожизнен почетен член на Сръбската радиоасоциация -   RAB Srbija.

Петър Пунчев е женен, с две деца, - Андреа (1989) и Александра (2000).

 

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди