изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:56 EET
ДОБРИТЕ РЕНТИ В КРАЯ НА ГОДИНАТА УСПОКОИХА ПАЗАРА НА ЗЕМЯ В ДОБРИЧКИЯ РЕГИОН    
НовиниДобрите ренти, които арендатори и земеделски кооперации изплащат в края на годината, успокоиха пазара на земя в Добричкия регион, съобщи на БТА председателят на Регионалното сдружение за недвижими имоти Павлина Тодорова. По думите й декар чернозем върви от 1700 до 2000-2200 лева при 2700-2800 лева през лятото.

Стопанската година е добра, собствениците на земя масово получават по 80-100 лева рента за декар и нямат нагласа да продават, поясни председателят на браншовата организация. На пазара се предлагат полета, за които са сключени дългосрочни арендни договори, или малки ниви в идеални части на по-ниски цени, съобщава от Добрич кореспондентът на БТА Юлия Христова.
Павлина Тодорова коментира, че арендаторите търсят масиви с изтичащи договори - най-много до година-две. Има и интерес за закупуване на парцели за отглеждане на добилата напоследък широка популярност лавандула.
Очаква се след Нова година до към март цените да нарастват, но с колко е трудно да се прогнозира, посочи председателят на регионалното сдружение. В този период земеделските производители, които са задържали продукция от тазгодишната реколта, се очаква да я продадат и ще разполагат с повече средства за закупуване на земя пред пролетната сеитба.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди