изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:41 EEST
ДЕЦА В ДОБРИЧ ЩЕ РИСУВАТ С ВЪГЛЕН, ЩЕ ПИШАТ ЙЕРОГЛИФИ КАТО В ИСТОРИЧЕСКИТЕ ЕПОХИ    
Образование Деца в Добрич ще рисуват с въглен, креда и ръце, за да научат повече за изкуството на първобитните хора, съобщават от общината за новата обучителна програма "История на изкуството в училище", финансирана от фондация "Америка за България". В училище "Христо Смирненски", в което фондация "Изиарт" за първи път въвежда обучителния курс, третокласници ще пробват артистични техники от различни исторически епохи.

Децата ще пишат йероглифи като в древния Египет,ще ваят керамика, характерна за старогръцкото изкуство,ще експериментират с витражна техника и стъклопис от Средновековието. За художниците от Ренесанса ще научат като сами нарисуват портрет с акрил върху платно,а като автори на пейзажи с пастели ще се докоснат до импресионизма. Учениците ще придобият по забавен начин и представа за кубизма с колажи, както и за поп-арта като направят реклама с флумастери, съобщава БТА чрез кореспондента си Юлия Христова в Добрич.  Накрая участниците в "История на изкуството в училище" ще покажат какво са научили през годината като сътворят заедно стенопис, допълват от общината, с чиято подкрепа се въвежда програмата.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди