изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:00 EEST
НА ЛОВ В БОЖУРОВО И ВЛАДИМИРОВО    
Лов и риболовПрез следващите дни до края на годината – на 9 и на 16 декември, ще се проведат две мероприятия, които са традиционни за сдружение "ЛРД - Добрич". Повече информация за тях даде Илия Михайлов, председател на УС на сдружение "ЛРД - Добрич":



 "Първата проява е на 9 декември и е в изпълнение на сключения през 2013 година договор за съвместна дейност между ловно-рибарските  сдружения в област Добрич и сдруженията от Силистра и Вълчи дол. През изминалите 4 години дейността ни бе съдържателна и с много позитиви. Срещи, обмяна на опит, изработване на позиции по различни въпроси, които са свързани с настоящето и бъдещето на ловното движение в страната. Утре ще гостуваме на ЛРД в Божурово с председател Илхан Емен. Ще се направи организация за  лов на дива свиня, след което ще бъдем в Козлодуйци, където ще направим отчет на работата по договора, ще го обогатим и ще конкретизираме предстоящите задачи през 2018 година. Вече имаме устна договорка, че Сдружението в Силистра с председател на Управителния съвет Орлин Николов ще бъде домакин на Втория ловен събор през 2018 година, в който ще участват всички сдружения.

Втората проява е на 16 декември, т. нар. председателски лов, който ще се осъществи в ловно-стопанския район на ЛРД в село Владимирово с председател д-р Валери Веселинов. Колегите ще направят организацията за  лов на дива свиня. В него ще участват всички председатели на ловно-рибарски дружини от Сдружение "ЛРД - Добрич". Това е една заслужена награда за времето, което всеки от тях доброволно отделя и за организацията, за да съществуват ловно-рибарските дружини. Това е и голяма отговорност. След приключване на ловния ден ще разговаряме по актуални проблеми, които съществуват в една или друга дружина, ще обменим опит и ще направим конкретни предложения за тяхното решаване. Един от тях и най-важен за този период на годината е подхранването, което се извършва в момента, за да се осигури презимуването на животните. Срещата по традиция ще завърши с празничен обяд."   
Николай МИРЧЕВ
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди