изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:10 EEST
НАП Варна провери търговците на риба    
НовиниИнспекторите от „Оперативни проверки“ към териториалната дирекция на НАП във Варна провериха търговците на  риба и рибни продукти на Никулден. В  гр. Варна, Добрич, Балчик, Каварна и други населени места от обхвата на териториалната дирекция е осъществен контрол на 60 такива обекта.


Целта на проверките е да се установи отчитат ли търговците на риба реално извършените продажби  на фискалните устройства. Данъчните са  съставили 15  акта за установяване на административно нарушение. 3 от тях са за неиздаване на касов бон, 7 - за разлика в касовата наличност, а 5 от актовете са за нарушение на КСО-невнесени здравни осигуровки.
В Каварна  инспекторите са извършили контролна покупка в голям рибен магазин, но не им е бил издаден касов бон. При проверката на обекта данъчните са установили, че  в касата търговеца има наличност от 474 лева, но на касовия апарат не е отразена нито една продажба. На собственика е съставен акт и предстои издаването на заповед за запечатване на обекта за срок до 30 дни.
На друг търговец на риба в Балчик инспекторите са съставили акт за разлика в касовата наличност и отразените покупки на фискалното устройство.
При проверките на обекти за продажба на риба и рибни продукти в Добрич не са установени нарушения на данъчните закони.
От НАП Варна съобщават още, че присъствие на данъчни ще има  в дискотеки и  ресторанти, в които студенти празнуват 8 декември. Инспекторите ще следят за това, отчитат ли заведенията приходите от вход и  реалните обороти. Освен това данъчните ще извършват контрол по спазване на осигурителното законодателство, имат ли трудови договори работещите в обектите и изпълнили ли са техните собственици задълженията си към НАП.
Проверките на данъчните ще продължат до края на годината, като контролът за отчитане на реалните обороти ще бъде засилен по коледните и новогодишните празници. Сигнали за укриване на обороти и други данъчни нарушения гражданите могат да  подават на телефона на НАП 0700 18 700. 

Виолета МАРИНОВА
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди