изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:07 EEST
КОЛЕДНИЯТ ДУХ ОБЗЕ И ТЕРВЕЛ    
Коледа В празничния  Никулден бяха запалени светлините на коледната елха в гр.Тервел. Гости на тържеството бяха най-малките участници в Балет “Каприз“, в ДФТА „Калинка Вълчева“, във всички школи и състави на ЦПЛР „Малкият принц“, както  и малчугани от детските градини и от града.


Децата от вокална студия „Тервел“ изпълниха коледни песни. Светлините на елхата бяха запалени от зам.-кмета Дияна Илиева и малката Айсу. За веселяшкото настроение на тържеството  се погрижиха актьори от Драматичния театър в гр. Силистра. Множество забавни игри, въпроси и задачи развеселиха децата и пробудиха голямото коледното очакване у тях. Празникът завърши с многоцветни фойерверки и традиционната почерпка  за малките гости в общината.

    Коледният афиш на Община Тервел включва още „Коледен зодиак“ – традиционно детско шоу, което ще се проведе на 13 декември, Общински преглед на коледарските групи (датира от 2005 година) и ще се проведе на 19 декември, „Коледна приказка“ – концерт на фолклорните състави при НЧ “Дим. Дончев“ в гр. Тервел, „Благослов“ на коледарските групи в храм „Св .Вмчк Георги Победоносец“ на Бъдни вечер и „Новогодишна“ наздравица и празнични фойерверки на площада в Новогодишната нощ.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди