изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:22 EEST
ЗАДЪРЖАХА ПОД СТРАЖА МЪЖ, ЗАПОДОЗРЯН В УБИЙСТВОТО НА МАЙКА СИ    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на мъж от село Орляк, община Тервел, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за извършено убийство. Жертвата е 72-годишната майка на задържания, която на 5 декември е била намерена мъртва в дома си със следи от насилие по тялото.


    След като се запозна с материалите по досъдебно производство и изслуша изразените в съдебно заседание доводи на страните, Окръжният съд прецени, че към настоящия момент е налице обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемия към извършеното тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Съдът посочва, че извършеното престъпление се характеризира с висока степен на обществена опасност, като с оглед на предвиденото наказание за него, е налице реална опасност обвиняемият да се укрие с цел избягване на евентуална бъдеща наказателна репресия. Воден от тези съображения Окръжният съд намери, че взимането на по-лека мярка за неотклонение спрямо 48-годишния Г.Т не би обезпечило надлежното провеждане на процеса.
Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.

Окръжен съд - Добрич
Връзки с обществеността
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди