изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 17:32 EEST
ОБЩИНА ТЕРВЕЛ ЩЕ НАМАЛИ РАЗХОДИТЕ ЗА УЛИЧНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ ДО ТРИ ПЪТИ С НОВА ТЕХНОЛОГИЯ    
Ред и сигурност Община Тервел ще намали разходите за уличното осветление до три пъти с въвеждането на новата LED технология, предвижда общинската програма за енергийна ефективност за периода до 2022 година, която общинският съвет предстои да обсъди.


В последните десетина години общината е монтирала над 8000 енергоспестяващи осветителни тела на мястото на старите живачни. С европейско финансиране при възраждането на бизнес зона "Североизток" в Тервел е изградено ново улично осветление. Рехабилитирана е уличната мрежа в селата Орляк, Кочмар и в част от общинския център, се отчита в програмата.
В близките години общината ще въведе система за мониторинг на уличното осветление като се осигури оптимален режим за включване и изключване на мрежата. С мерките ще се повиши енергийната ефективност на системата, ще се намалят разходите, ще се осигури безопасно движение на превозните средства и пешеходците,  ще се създаде по-комфортна атмосфера в селищата, съобщава кореспондентът на БТА в Добрич Юлия Христова.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди