изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:03 EET
Параолимпийка няма пари, но иска да се състезава на Олимпиада    
Новини Параоломпийска състезателка от Добрич се нуждае от помощ, за да участва в състезание. Милена Тодорова събира средства чрез профила си във Facebook, за да се включи в Световното първенство в Корея, което може да й даде квота за следващите Олимпийски игри.

Десетки отличия от републикански първенства, участие в Олимпийските игри в Рио де Жанейро и бронзов медал от Световната купа в Турция през 2013 г. Така се измерва животът на Милена Тодорова откакто за първи път хваща пушка през 2010 г.

За да получи финансиране от Спортното министерство, Милена трябва да има участия в европейски и световни първенства, но в календара на Международната параолимпийска организация няма проведени такива състезания през изминалата година. Така Милена попада в Параграф 22.

На 3-годишна възраст Милена заболява от мускулна атрофия на долните и горните крайници. От 1998 г. се придвижва с инвалидна количка. Тя е една от малкото състезатели по спортна стрелба в света с такава тежка диагноза.

Подходяща зала за тренировките на Милена има само в Пловдив. Затова тя е превърнала дома си в стрелбище. Отнема й часове да пригоди количката си за стрелба, но не се отказва.

Ако успее да събере парите, Милена ще участва на Световното първенство в Корея догодина, където ще се бори за квота за Олимпиадата в Токио през 2020 г.

Сумата от 26 000 лева трябва да бъде събрана до края на януари 2018 г., за да може Милена да заяви участие в състезанията. До момента в сметката й има постъпили около 2000 лева.

Репортер: Нивелина Няголова

АКО ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОМОГНЕТЕ, СМЕТКАТА Й Е:

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА АД

IBAN: BG43 CECB 9790 1066 0976 00

BIC: CECBBGSF

Титуляр: МИЛЕНА ВЕЛИКОВА ТОДОРОВА

https://nova.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди