изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:46 EET
Служител от бургаски банков клон предотврати телефонна измама за 40 хиляди лева    
НовиниСлужител от бургаски банков клон е предотвратил телефонна измама за 40 хиляди лева. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР в морския град. Мъж на 71 години от Малко Търново е получил телефонно обаждане по класическата схема "оказване на съдействие на полицаи при задържането на телефонни измамници". Било му обяснено, че в района са разположени полицейски служители, ангажирани в специализирана полицейска операция за задържането на престъпниците.


От пенсионера е поискано да предостави наличните си пари, за да бъдат задържани телефонните измамници. Цялата сума щяла да му бъде върната заедно със специално отличие лично от министъра на вътрешните работи.
Възрастният мъж с личния си автомобил дошъл в Бургас, за да изтегли спестяванията си. Служител в банката забелязал крупната сума, заявена за изтегляне, а липсвал и адекватен повод за това. Усъмнил се, че се касае за телефонна измама и уведомил полицията.
Пенсионерът взел парите, качил се в таксиметров автомобил, който трябвало да го откара до Варна, според указанията по телефона. Служители от отдел "Криминална полиция" се намесили, спрели колата и отвели пенсионера в Първо районно управление в Бургас. Мъжът дълго време не вярвал на истинските полицаи, но след много разговори се убедил, че става въпрос за телефонна измама. http://www.bta.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди