изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:39 EEST
КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ ПРЕДЛАГА ПАРИТЕ ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ДА СЕ УСВОЯТ ЗА РЕМОНТИ НА ТРОТОАРИ    
НовиниКметът на Добрич Йордан Йорданов ще предложи на Общински съвет средствата, предвидени за изграждане на видеонаблюдение в града, да бъдат пренасочени за ремонти на тротоари. Това е записано в докладна, която ще се гледа на предстоящата сесия на местния парламент на 19 декември. Мотивите на кмета са, че промяната е необходима и има по-добър ефект за жителите на града.

Кметът припомня, че със свое решение от 31 януари т.г. Общински съвет на Добрич даде съгласие за поемане на дългосрочен общински дълг в размер на 11 000 000 лева, като 600 000 лева от тях са за изграждане на инфраструктура и система за видеонаблюдение и 400 000 лева - за конструктивно укрепване на детски градини по проекти.

По предварителни разчети, казва се още в докладната, предвидените 600 000 лева за видеонаблюдение са достатъчни само за първия етап от изграждането на системата. Заради "наложените и прихванати през 2017 г. суми за финансови корекции и нередности по проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Добрич”, на този етап не могат да се осигурят достатъчни средства по бюджета на общината за цялостното изграждане на системата за видеонаблюдение“, пише кметът Йордан Йорданов.

Той подчертава, че в момента от изключително значение за ръководството на Община Добрич са обектите, свързани с реконструкцията на тротоари и затова усвояването на сумата от 600 000 лева от одобрения дългосрочен заем за реконструкцията на тротоари би „създало по-благоприятни условия за живот и по-добра визия на град Добрич“.
 
Предложението в докладната е: „кредитните средства в размер до 600 000 лева за реконструкция на тротоари да се усвояват след актуализация на Програмата за капиталови разходи по обекти и до 400 000 лева за конструктивно укрепване на детски градини по проекти, да се усвояват след приемане на конкретните проекти от Общински съвет“.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди