изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:46 EEST
МОЛДОВСКИ КАМИОН ГОРЯ НА ОЛОКОВРЪСТЕН ПЪТ    
НовиниТежкотоварен камион "Рено" с молдовска регистрация е горял миналата вечер край Добрич, съобщиха от областна дирекция "Полиция". Сигнал за лумналите пламъци постъпило в противопожарната дирекция около 22.05 часа. Камионът пламнал по време на движение в района на околовръстен път край Добрич.

Огнеборци разказаха, че молдовският тежкотоварен автомобил бил повреден и бил влачен от друг камион. Спирачките му обаче блокирали и от търкането гумите се запалили. Пламъците се пренесли и в полуремарке, прикачено към камиона. В гасенето на пожара са участвали два екипа на пожарната в Добрич. Изгорели са осем от гумите на камиона и част от платнището на полуремаркето. Нанесени са и известни материални  щети и по превозваната стока. Камионът превозвал мивки.

БИЗНЕСМЕН ПОДАРИ ВОДОПРОВОД НА СЕЛО

С чисто нов 3-километров водопровод се сдоби село Славеево, съобщи за НДТ управителят на "ВиК" - Добрич, Величко Василев. "Водопроводът стана факт, благодарение на публично-частното партньорство между фирмата и местния бизнесмен Йордан Апостолов. Водопроводът е на стойност между 70 и 80 хил. лв., като всички строително-монтажни работи бяха извършени от фирмата на Й. Апостолов. "ВиК" закупи и предостави тръбите за него. Така реално бе направен един обект, който по разчетите на дружеството бе предвиден да бъде изпълнен през 2009 г." - каза още Василев. За съжаление, не е масова практиката за публично-частни партньорства с дружеството, каза още Василев. Интерес към момента единствено проявявали фирми-инвеститори по Черноморието. Все още дружеството има да събира от неизрядни длъжници 7 млн. лв.

НДТ – 13 декември 2007 г.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди