изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:16 EEST
ЦЕНТЪРЪТ ЗА ПОЧАСОВИ УСЛУГИ В ДОБРИЧКАТА ОБЩИНА РАЗШИРИ КРЪГА ОТ ПОТРЕБИТЕЛИ НА 100 ДУШИ    
Новини Новосъздаденият Център за почасови услуги в Добричката община успя да разшири кръга от потребители на 100 души, сред които и седем деца, съобщи ръководителят на проекта Даниела Тодорова на пресконференция за напредъка на инициативата. Проектът ползва ресурс от близо 500 000 лева по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси".

Интересът към новите социални услуги е много голям и общината търси възможности, за да бъде постигната устойчивост в грижите за хора с увреждания и техните семейства, каза кметът на общината Тошко Петков. Първоначално за подкрепа от центъра са кандидатствали 157 души, като е било предвидено в проекта да бъдат включени 70 потребители, съобщава кореспондентът на БТА в Добрич Юлия Христова. С постигнатите икономии на средства успяхме да назначим и повече лични асистенти, добави Даниела Тодорова. По думите й повечето от потребителите са с инвалидност над 80 на сто, като част от тях са и на легло. Центърът е помогнал на мнозина да подновят решенията за нетрудоспособност от ТЕЛК.
Центърът разполага и с микробус, с който хората са превозвани до здравни заведения. Дори тези, които трудно напускат селото, отидоха на разходка, на концерт, а децата посетиха зоологическа градина, поясни ръководителят на проекта.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди