изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:20 EEST
40 ГОДИНИ ДЕТСКА ГРАДИНА „ЗДРАВЕЦ“ В ГРАД ТЕРВЕЛ    
Образование Градината е открита през 1977 г. и е станала любима през изминалите десетилетия на много деца и млади хора от квартал „Север”. На тържеството в читалище „Димитър Дончев“ присъстваха тогавашната директорка Цанкова, учители, служители и възпитаници. Настоящият директор Диана Йорданова благодари на присъстващите и изрази признание на колектива за всеотдайната работа, на родителите - за доверието, на кмета и кметския екип - за съдействието, за разбирането, за финансовото помагане през годините и в момента. .


Празникът започна с презентация, изготвена от Силвия Александрова - учител в СУ „ Йордан Йовков“ и дългогодишен приятел на децата от детска градина.
В празничното си слово Диана Йорданова подчерта, че всички бивши възпитаници пазят спомена за красотата на слънчевото детство, за прекараните незабравими години в детската градина, изпълнени с игри, танци, приказки и песни.



Водещи на празника бяха бившите възпитаници на градината  Кенан и Арма, които през тази година са абитуриенти. Майсторски подбрани разнообразни танци, ритмична музика, стихове и песни дадоха възможност на различните по възраст деца да покажат чудесни изпълнения. За да подготвят присъстващите за танц на децата от първа група с учителки: Радка Александрова, Евдокия Андреева, на сцената се показаха танцуващите „мишлета“. С много фантазия бе подготвен и изпълнен танцът „Нежност” на втора група с учителки Василка Йоргова и Иванка Йорданова. Невероятният танц „Ромашки“ също бе тяхно дело. Последва нова приятна изненада: руски романс, изпълнен от бивши и настоящи възпитаници на ДГ „Здравец“. Валс на есенни листа и народна ръченица изпълниха невероятните деца от филиала в село Жегларци. За тях се погрижиха учителите Нина Николова, Инна Тодорова, Пенка Донева. Щом има деца, без цветя не може. И това показаха с „Танц на цветята и мечетата” втора група „Калинка“ с учителки Цанка Златева и Дилияна Колева.
Артистични подаръци на празнуващите поднесоха младите таланти от приятелите от ДГ „Първи юни“ гр. Тервел, от Вокална студия Тервел, ТФ „Каприз“, ДФТА „Калинка Вълчева“ и Школа за латино-танци. За финал- на фона на песента от „Моя страна, моя България” сладураните от група“ Щурче“ вдигнаха на крака цялата зала с танца за България.



Всички учители, които са работили, са посветили дните си, отдали са любовта си, професионализма си, в името на благородната идея- да възпитат у децата доброта, интелект, творчество. Прекрасният екип от учители, служители, родители и деца - това са хора, чиито очи умеят да виждат красотата, сърца, които усещат добротата, ръце, които нежно галят децата. А, за да са здрави, децата трябва да се хранят здравословно. За това се грижат медицинската сестра Веселе Мехмед, готвачите Петранка Минчева, Мария Нейкова, Снежана Чакърова, Елена Димитрова и домакинката  Теменушка Колева.
В момента в детската градина от 6 функционират 3 групи и една изнесена група в село Жегларци. Причината е всеобща за цялата страна, масовата миграция на младите семейства в чужбина.
Проектите, по които работи детската градина, са много и разнообразни. За празника децата и учителите получиха поздравителни адреси и много подаръци.



Областният управител Красимир Кирилов поднесе поздравителен адрес по време на тържеството. Приветствие поднесе и зам.-кметът Дияна Илиева. Юбилярите получиха много поздравителни адреси. Симеон Симеонов зарадва малчуганите с най-желания спортен уред – надуваем батут и надуваем влак. И накрая дойде дългоочкваният момент - тортата. В приповдигнато празнично настроение деца, учители и служители на детската градина се събраха заедно и духнаха свещите.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди