изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:38 EEST
ГЕРБ СЕ АНГАЖИРА С РЕШАВАНЕ НА КАЗУСА С БЕЗПЛАТНИТЕ КАРТИ НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ В ДОБРИЧ    
ПолитикаНародният представител от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова и общинският председател на партията в Добрич Красимир Николов се ангажираха да съдействат за решаване на проблема с безплатните карти за транспорт пред членовете на сдружението на инвалидите „Надежда“. Те гостуваха на неправителствената организация по повод неотдавнашния Световен ден на инвалидите.


Председателят на сдружение „Надежда“ Олег Темелков и членовете на организацията алармираха, че взетото на последното заседание на Общинския съвет решение - от безплатни карти за градския транспорт да се ползват само лицата с над 70% намалена работоспособност, е крайно несправедливо. То лишава от тази социална придобивка хората с увреждания между 50 и 70 %, голяма част от които всеки ден имат нужда от транспорт, за да отидат на работа. Сред тях са и лица, чиито увреждания са именно на опорно-двигателния апарат.

„Смятаме, че именно този контингент от работещи хора с увреждания имат най-голяма необходимост от карти за безплатен транспорт, тъй като те ще ги използват най-рационално и ежедневно“, се казва в жалбата, която от сдружение „Надежда“ и ТО на Глухите гр. Добрич изпратиха до Общинския съвет.

Даниела Димитрова съобщи, че след проведена през миналата седмица с членовете на сдружение „ХобиСклуб“ среща е поела ангажимент да съдейства за преразглеждане на решението. С казуса се е ангажирал и Красимир Николов. По предложение на председателя на Общинския съвет Иво Пенчев, то вече е включено в дневния ред за предстоящото заседание на Общинския съвет, като се предвижда правоимащи да бъдат и лицата с над 50 на сто намалена работодоспособност и техните придружители, (когато имат право на такива).
ГЕРБ - Добрич
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди