изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:25 EEST
Мюсюлманските лидери се събраха извънредно в Истанбул! Приеха декларация, касаеща световната карта    
Новини  Организацията за ислямско сътрудничество обяви Източен Йерусалим за столица на Палестина "под окупация" и призова САЩ да се оттеглят от мирния процес и от решението си за свещения град. Това съобщават турски медии. Това се отбелязва в декларация, приета по време на провежданата в Истанбул извънредна среща на лидерите на мюсюлманския свят. Форумът е организиран във връзка с решението на САЩ да признаят Йерусалим за столица на Израел.

Те признаха Палестина за държава със столица Източен Йерусалим. В официалното комюнике те отхвърлят и осъждат по най-категоричен начин едностранното решение на президента на САЩ Доналд Тръмп, определяйки го за "незаконно", а също така за атака срещу историческите, законните, естествените и националните права на палестинския народ. Според тях действията на Вашингтон са умишлени с цел подкопаване на всички мирни усилия. Лидерите смятат, че решението на САЩ подпомага екстремизма и тероризма, а също така заплашва международния мир и сигурност. Организацията за ислямско сътрудничество подкрепя стремежите на палестинците за собствена страна в границите от преди 4 юни 1967 г. Те също така подкрепят решението за две държави със столица Източен Йерусалим на Палестина. Лидерите призовават международната общност да действа активно и сериозно за постигане на това решение. В декларацията се казва още, че траен мир може да бъде постигнат с прекратяване на окупацията и създаване на независима Палестина. "Обявяваме Източен Йерусалим за столица на Държавата Палестина и каним всички страни да признаят Държавата Палестина и Източен Йерусалим като окупирана столица", се казва в приетия документ. На форума присъстваха лидерите и представителите на 57 мюсюлмански държави.

https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди