изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:09 EET
ОБЩИНА КАВАРНА ПРОДАВА НА ТЪРГ АВТОМОБИЛ С АВТОГРАФИ ОТ СВЕТОВНИ РОК ЛЕГЕНДИ    
НовиниАвтомобил с автографи от световни рок легенди ще бъде продаден на търг от община Каварна. Началната тръжна цена, определена от общинския съвет,  е 25 115 лв. без ДДС, съобщи пресцентърът на общината. Автомобилът е уникален, тъй като във вътрешната страна на купето своите автографи са оставили легендарни рок музиканти, гостували в Каварна в периода от 2008 до 2015 г.


Колата е марка Пежо 607 и е с първа регистрация от 2008 г. Търгът ще се проведе на 21 декември 2017 г. в общината  и ще бъде публичен с явно наддаване, пише Инвестор.бг.
Припомняме, че Цонко Цонев – бившият кмет на Каварна, каза за в-к „Труд“, че общинското "Пежо" е събрало автографите на много легендарни музиканти, спортисти и актьори. Пръв през 2008 г., вдясно от волана, се подписва Алис Купър. Там са подписите на Глен Хюз, на Джеймс Котък - барабанист на "Скорпиънс", Таря Турунен, Саймън Райт - барабанистът на Дио, Джо Лин Търнър - бившия вокал на "Рейнбоу", Джоуи Димайо - басистът на "Меноуър". На задната лява врата собственоръчно са се подписали легендарните "Дийп Пърпъл". Колата съхранява и подписа на Том Беринджър. Българското присъствие е на Наско Пенев, Любо Нейков, Краси Радков и Тончо Токмакчиев.



Колата пази автограф на румънската олимпийска шампионка Габриела Сабо, на Сергей Бубка, Анатолий Карпов, на световната голф легенда Гари Плейър. Последният подпис е на един от най-популярните индийски актьори Шарук Кхан.
За продажбата на уникалния автомобил Цонко Цонев обвини през май т.г. по Нова телевизия сегашния управник на Каварна Нина Ставрева, с думите, че кметицата на БСП иска да „убие рока в Каварна” и да „запълни дупки в бюджета на общината” с парите от продажбата на уникалната кола.  По телевизията той каза още: „Приемам това решение като гавра. Оставих им над 450 000 лева в бюджета на общината. Това е целенасочена стъпка за изтриването на рок историята на Каварна. Последната стъпка е да разрушат паметника на Рони Джеймс Дио, защото не изглежда например естетически.“



Любопитна подробност е, че през юни Нина Ставрева обяви, че полагането на подписи върху общинско имущество, какъвто се явява автомобилът, може да се разглежда и като увреждането му. "Не мисля, че служебният общински автомобил е най-подходящият обект за полагането на подписите на великите рок имена, които са били гости на България", заяви тогава тя.
Какъвто и да бъде изходът от търга, факт ще бъде обаче, че Каварна ще се лиши от една реликва, на която завиждат много градове по света. Реликва, която бе част от историята на града и би могла да остане в градския музей, дори и като подарък на някой богат човек с партийната окраска на кметицата. История не само се прави, но и се съхранява за идните поколения. Не дай, Боже, да започнат да се продават и артефакти от каварненския музей, за които биха се намерили купувачи от цял свят, при това срещу далеч повече пари.
Не ни остава нищо друго, освен да честитим коледната сделка на кметицата на Каварна! НДТ
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди