изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-02-04 @ 04:48 EET
Китайски хороскоп за 2018-а разкри какво ни чака: Влизаме в годината Кучето – преобразяваме се тотално!    
Хороскоп Хороскопите по китайската астрологична система са традиционни за източно-азиатския регион. А днес от тях се ползват всякакви националности, открили различен, но точен поглед към влиянията в нашия свят.Китайската астрология е с 5-хилядолетен стаж. Далеч преди новата ера до нея са се допитвали с уважение властници и богати търговци. Възникналите на запад системи разглеждат благоприятните и неблагоприятните влияния на планетите върху съдбата и ежедневието на човека. Древните китайци следят подемите и спадовете на естествените ритми, свързани с цикличността на деня и нощта, сезоните, приливите и отливите, лунните фази и т.н.


Астрономическият зодиак дели годината на 12 части, Източният се базира на 12-годишни цикли. Зодиите се изреждат, властвайки по една пълна година.

Всяка година се управлява от свой знак-животно. Този знак носи лекота в определени области и уроци – в други. Знакът на текущата година влиза в различни взаимодействия с останалите знаци. Така годината има един облик за родените в Петел и съвсем различен – за Драконите например.

Съотношението между знака на текущата година и рожденият знак поставя отпечатък върху всичко – бизнеса, финансите, личните отношения, любовта, здравето и т.н.

Естествено, родените в една и съща година, нямат идентичен житейски път. Както западните системи работят с часа и минутата на раждане, за да индивидуализират докрай планетарните влияния върху конкретния човек, така при китайците се отчита собственият знак на месеца, деня и часа. Така се стига до комбинация от 4 животни, хармонията и конфликтът между които чертаят облика на дадената човешка личност. Китайската астрология се отнася еднакво сериозно към големите житейски събития и към ежедневните „малки“ проблеми. Тя дава указания и за големи неща като брака, и за малки като готвенето за обяд.

Кога започва китайската година?

Родените между март и декември определят зодията си без затруднение. Но 1/6 от населението – родените през ян./ февруари, може да се заблудят, ако не са запознати с китайската система.

Китайската астрономическа година започва на 4 февруари, в деня ли чун (началото на пролетта). Знакът на родените на 4 февруари и нататък, съответства на знака на календарната година.

Родените от 1 януари до 3 февруари включително са под влияние на знака на предходната календарна година. Пример: роденият на 4.02.2009 година е Бик, но роденият ден по-рано – на 3.02.2009 година, е Плъх. На 3 февруари 1961 година все още е година на Плъха (1960 г в таблицата), а на 4 февруари е вече година на Бика. Ако сте родени между 1.01 и 3.02, просто в таблицата търсете предходната година.

Датата 4 февруари е възприета като стандартна за разграничаване на зодиите. Но те могат да бъдат определени още по-точно чрез справка на коя дата е настъпила конкретната година.

2018 – Година на Кучето

Китайците посрещат новата година на различна дата – тя „варира“ според лунния календар. В интернет има таблици за години напред. Често тези дати се възприемат и като точка на смяна на зодията. Така например по традиция изпращаме 2017 на 31 декември, но Кучето – господарят на 2018, ще почака. Огненият петел, обагрен в червено, ще отлети на 16 февруари.

Написаното по-надолу ще ви ориентира да се подготвите за идващата 2018, за да привлечете максимален успех и благополучие и да се възползвате по най-добър начин от добрите й аспекти и да парирате влиянието на неблагоприятните.

Каква е Годината на Кучето

През 2018-а идва Земното Куче, чийто цвят е жълт, а стихията – земя. След 2016 и 2017, сега страстите минават на втори план. Почвата е по-плътна, тя носи мир и спокойствие на мястото на бушуващите горещи чувства и емоции. Това ще се отпечата върху всичко: политика, кариера, здраве, личния живот и дори върху природата.

Кучето е 11-я знак от 12-годишн. цикъл на източния календар. То се асоциира с енергията „ян“ и елемента „метал“. Съответстващият му знак от западния зодиак е Водолей.

Кучето символизира: Положителни черти – честност, отзивчивост, самоотверженост, отговорност, целеустременост, праволинейност, надеждност, упорство, но и Негативни черти – безпокойство, циничност, неувереност в себе си, самокритичност.

Характеристика на годината

За да привлечем блага през 2018-а, нека се приготвим за идването й от по-рано и да опознаем характера на на нейния владетел. Нравът на Кучето не е прост. Той е съчетание на ред крайни характеристики. Кучето е честно, благородно, дружелюбно и упорства в поставените цели. Но в същото време то е лениво и реакциите му не са предсказуеми.

Като цяло невисокосната 2018 трябва да ни донесе хармония, стабилност, умиротворение и спокойствие. Време за прекратяване на войни, противопоставяне, конфликти – на световно и на лично ниво. Периодът благоприятно ще повлияе развитието на световната икономика, а също и икономиката на повечето страни.

Пренесено в личен план, 2018-а е година на съединяването и обединението на силите. Източният хороскоп разглежда 2018 като благоприятна за съединяване на личните съдби – създаване на стабилни отношения и здрави, ползотворни семейни връзки.

Как да посрещнем годината на кучето В компания. Това ще привлече на ваша страна жълтото Куче още от самото начало, дори преди то да влезе във владение. Целият период предразполага към общуване и ще подкрепя обществения живот и общуването.

Облечете се в удобни дрехи със земни цветове – кафяво, зелено или жълто във всякакви техни нюанси, за да влезете в синхрон с новите енергии.

Ето и хороскопа за всички китайски зодии

Плъх

2018-а ще е ползотворна за Плъха, ако той се откаже от навика си да ползва своето обаяние за користни цели. Жълтото Куче обича всичко да е честно и няма да толерира интриги и тайни планове. Ако Плъха играе по правилата, може да забрави за проблемите. Той има достатъчно таланти да постигне целите си и по другия начин – да очарова началници и партньори с професионализъм, а не с мили очи.

През 2018-а на Плъховете се предоставя възможността да разширят кръгозора си. Но добре е техните желания да съвпаднат и с възможностите им

Неуверените в себе си Плъхове с помощта на Кучето имат шанс да намерят половинка в интернет – в сайтовете за запознанства техните профили ще изпъкват.

По принцип на Плъха не са му нужни пари, за да изглежда добре. Парите в джоба му доставят достатъчно излъчване. Финансово ще бъдат стабилни и изобилни. Винаги в курса на събитията, те ще надушват изгодни сделки, ще включват удачни договори и ще привличат благоденствие.

Бик

Годината на Кучето носи множество положителни тенденции за Бика. Трудности ще има, но Бикът ще ги преодолява с чест и за пореден път ще доказва своята самостоятелност. Нищо няма да го откаже от намеренията му. Плодовете от усилията му ще дойдат, макар и по-бавно. Не само в работата, но и в семейството начинанията малко ще буксуват. Но Биковете, които не се откажат, ще постигнат целите си. Липсата на бърз резултат няма да се отрази на качеството.

Няколко важни съвета за Бика: в професионалните дела не разчитайте на помощ отстрани. Оглеждайте се за нови познанства, които в бъдещ момент ще бъдат от полза. Бъдете готови за пътувания – през 2018-а те ще бъдат много. Внимавайте за външния си вид и не забравяйте, че често посрещат по дрехите.

В годината на Кучето Биковете ще проявят талантите си и ще бъдат подпомогнати да решават проблемите си. Жълтото Куче ще помага за преодоляване на препятствията.

На любовния небосклон има ярки и незабравими срещи. Те ще се задълбочат, щом Бикът се откаже от своята властност. Господарят на 2018-а ще подпомогне създаването на нови връзки, но и Бикът трябва да се постарае.

Тигър

2018-а е благосклонна към Тигрите и ще намали до възможност техните проблеми и грижи. Кучето се грижи за спокойствието и мира. То ще внесе този елемент и в бурния живот на големите котки.

Жълтото Куче пази от неприятности, а Тигърът много се нуждае от подобен закрилник. Тигърът ще бъде симпатичен на Кучето със своята искреност и откритост. Така той ще получава максимум облаги от енергиите на годината, без особено да променя характера си. Но както казахме, през 2018-а лъжците и мошениците не дремят. Тигрите също да слушат и вярват на интуицията си и да внимават да не бъдат подведени.

В годината на Кучето на някои котки ще се прище да облекат костюм на бизнесмен. Няма нищо по-лесно – той им отива и ще донесе блага, стига сами не се откажат от инициативата си.

В любовните дела 2018-а носи успехи на Тигрите. Ловци по природа, големите котки ще ловят поклонници като мухи, ще манипулират успешно и ще пораждат въздишки. Но за създаване на истински отношения, по-добре Тигрите да се откажат от манипулациите. Кучето ще следи за честността и в тази сфера и няма да подпомага измамите.

За семейните Тигри годината е богата на пътешествия. Няма да са много дните, в които да стои у дома и да бездействате. Финансовата ситуация на Тигъра по времето на Жълтото Куче е нелоша. Златното ключе отдавна лежи в джоба му, остава да намери вратата към съкровището. Ще му помогнат късмет и упорство, чрез които парите ще се проявят в реалния живот.

Заек

Амбициозен, но не агресивен, доброжелателен и тактичен, Заекът се цели в хармонията. Затова 2018-а ще го зарадва с една приятна за него атмосфера. Кучето цени мира и спокойствието и в тази част то плува в един и същ поток със Заека.

Кучето цени и други качества на Заека като обмислянето на риска и неговата премереност. Затова в деловия живот то ще му предоставя добри възможности да реализира наклонностите си и да спечели от това. Заекът обожава комфорта и уюта, а през 2018-а той ще ги получи и ще им се наслаждава.

Но нека Зайците не се отпускат в меките кресла и нека не потъват в любимото спокойствие, годината на Кучето е време за успешни дела и нека не я проспиват.

Финансовата сфера е пълна с изненади. 2018-а им дава шанса да заработят много пари и то по предпочитан от Заека начин. Енергията на годината е такава, че Зайците със затворени очи ще достигат целите си.

Заекът ще успява и в любовта. Очарователно създание, той ще бъде поставят на пиедестал и ще бъде активно ухажван. Наистина, има риск да му стане скучно и да потърси нещо ново, но пък други представители вече ще са се наиграли и ще търсят идилията. За семейния Заек годината е хармонична и спокойна.

Дракон

Годината на Кучето умножава способностите на Дракона. Той може да се прицели към нова длъжност или ново поприще, да изкара доход от най-невероятното начинание. 2018-а му носи слава и признание, ако подхожда творчески и ползва талантите си.

В годината на Кучето Драконът ще съумее да постигне успех и в любовната сфера. Той ще привлича с чара си нови поклонници и дори ще има шанса да създаде семейство. За семейните Дракони също идват щастливи времена. Те ще бъдат подкрепяни и ще получават помощ безрезервно. Драконите са създания независими и естествено, ще им се понрави, ако банковите им карти постоянно се пълнят с нови и нови постъпления. Капиталът ще е достатъчен за приятен живот и безконечни пътеществия. Очакват ги приятни изненади, хубави срещи и полезни запознанства.

Змия

В годината на Кучето с жълт цвят Змията може да бъде и кобра – зависи от обкръжението. Конкурентите й да внимават, както и деловите й партньори. Змията във всяка ситуация ще бъде десет крачки напред и винаги ще прави правилния избор. Особени успехи се очакват в творческите дейности, където тя ще разгърне талантите си.

На любовния фронт се очакват прекрасни новини. Ако до момента Змията не е срещнала половинката си, Жълтото Куче ще й помогне. За семейните Змии се отваря възможност да разширят гнездото си, да направят отдавна належащ ремонт, да привлекат повече уют.

Змиите са приятели с парите, а в годината на Кучето финансовото им състояние ще се укрепи и подобри в пъти. Запасите ще нарастнат. Съвет: нека Змията се насочи към благотворителност и да сподели част от благата си. Това ще ѝ привлече още повече пари. Всичко ще върви по вода, ако остане вярна на характера си и държи финансовите си дела в тайна.

Все пак Кучето ще донесе нещо необичайно за Змията – безпокойство и неувереност в решенията. Тя ще се колебае повече от друг път и заради това я грозят неправилни избори. Влюбените Змии ще губят увереност в партньорите си, кариеристите – в своите стратегии. Съветът към знака е да намери начин да бъде верен на даденостите си и да не се поддава на нерешителността, присъща на Кучето.

Кон

В годината на Кучето Конят ще скача от радост, ще пърха от щастие. Идва времето да поднови сбруята и да фризира гривата си – деловите партньори посрещат Коня по дрехите. Конят обожава да пътешества и Жълтото Куче му предоставя изобилие от такива възможности. Енергията ще отпраща Коня в чести командировки и ще го пришпорва да гони успеха. Препоръка: в преследване на кариера и постижения, нека Конят не забравя за приятелите.

Кучето ще внесе красота и хармония в любовните дела на Коня. Той поначало умее с лекота да се запознава и да очарова, но през 2018 обаянието му ще бъде усилено. Ярки и емоционални връзки, неочаквани и удивителни срещи – Конят няма да намери време да скучае в конюшнята пред телевизора.

За семейния Кон прогнозата също е оптимистична. Щъркелите вече опаковат малки жребчета и се готвят да ги разхвърлят по адресите. Вярно, родителството няма да свали Коня от небосвода на звездите. Любимите им все така ще изнемогват от ревност и ще се правят на детективи. Финансовата сфера е във върхова форма – почести и признание ще следват Коня през 2018. Родените Кон са по рождение бизнесмени, а в годината на Кучето ще преуспеят във вс. сфера, която си изберат. Настойчивост + интуиция – ето формулата, която ще донесе чисто злато на Коня. Предупреждение: звездите и богатите винаги са съпроводени от странни личности. Раздавайте на нуждаещите се и се пазете от мошеници и мними бедняци.

Овца

През 2018 г. спокойните и уравновесени Овци срещат сигурната, спокойна почва на Кучето. Тяхната свойствена способност да вървят с дълбока увереност по избрания път, се комбинира с целеустремеността на Кучето. Точната и акуратна натура, която обича всичко да е по правилата, получава още енергия от Кучето – най-отявлен защитник на справедливостта. Качествата на знака се усилват и нищо чудно, че Овците през 2018 са поставени под специална защита.

Съвпадът между най-силните качества на Овцата с енергията на текущата година й печелят успехи в почти всички сфери.

Овцата може да не се бои от провали през 2018-а – те нямат място в живота й. Нещо повече – тя ще направи по-голяма крачка напред, откогато и да било.

Овцата е идеалният помощник, секретар и личен асистент. Но ще бъде допускана до креслото на шефа. Ще има шансове да се изкачи, да се разположи и да командва – поне докато се отегчи. Овцата може да мечтае и за свой бизнес. Главното е да не отлети в облаците, защото хитрите конкуренти й дишат във врата и чакат пропуски. Обаче при лоши обстоятелства Жълтото Куче незабавно ще стане опасен звяр и ще й окаже помощ.

2018-а е богата и на нови връзки, и на раздели, на страст и дори на сватби. За обвързаните близкото бъдеще е гладко като писта. Предупреждение: Овците обичат разкоша, но нека внимават с харчовете и да не се отдават на безсмислено разточителство.

Маймуна

В годината на Кучето Маймуната ще намагнетизира поклонници. Тя винаги изглежда като пред сесия за моден журнал, а сега ще блести повече от всякога. Предупреждение: Маймуната трябва да подбира ухажорите си, за да се избавя навреме от лицемерите и измамните личности. Купидон ще посети доста Маймуни през 2018-а, а други ще бъдат посетени от щъркела. Доброто Куче ще облагодетелства Маймуната във финансовата сфера. Небрежна към парите, тя ще получи много дарове. За щастие, ще й се стоварят отгоре без поръчка. За Маймуната ще остане само грижата правилно да се разпореди с капиталите си (което е затрудняващо за нея). Не е зле голямата сума пари да отиде в банката.

Спестовността не е качество на Маймуната, но ако се вслуша в благоразумието на земното Куче, тя ще е възнаградена. Няколко пъти през 2018 ще има възможност да похарчи много пари за удоволствие – така, както си обича. Защитена от мошеници във финансите, тя ще се смее и ще се радва на живота.

Петел

В годината на Кучето активността и енергичността на Петела ще се поограничи. По-малко ще се пъчи, както обича. И ще му е от полза. Внасяйки спокойствие и ред, господарят на 2018 ще нареди всичко по най-добър начин за Петела – дори пряко собствената му воля. Кучето ще помага във всякакви начинания. И най-смелите мечти на пернатото ще се въплатят с лекота. Но под едно условие: ако по-малко споделяте плановете си с околните. Разказвайте желанията си само на Кучето, и то на ухо.

Но дори и нещо да обърка, Петелът си е заработил настъпването на една изобилна и благодатна година. Може да се разположи в кокошарника и да се радва на пълния порядък в него, на пълните хамбари със зърно и на трудолюбивите помощници.

Ярките Петли ще съумеят да се понравят и на Купидон. Годината на Кучето е пълна със сюрпризи. Амурчетата са наоколо и стрелят само в подходящите партньори. Ако желаете сериозна връзка – заповядайте! Ако не желаете – бягайте въобще от любовните отношения. Семействата, създадени през 2018, ще бъдат здрави, а в тях ще цари разбирателство и единомислие.

Както споменахме, щъркелите обичат Жълтото Куче и през 2018 г. ще посетят мнозина. Сред тях ще има и немалко Петли, които ще получат здрави и симпатични бебета. Предупреждение: в семейството Петелът проявява прекалено упорство. Нека се учи на компромиси, за да може доволните му близки да го правят щастлив и доволен.

С финансите ситуацията е нееднозначна. Петелът с лекота богатее и нищо няма да си отказва. Но красивият живот е пълен с изкушения и съблазни, на които един Петел трудно устоява. Днес той играе в казиното, а утре е на далечно луксозно пътешествие. Задачата на Петела е да се учи да контролира желанията си.

Куче

Извън съмнение е, че Кучето ще преживее една успешна и щастлива година. Жълтият господар със земна енергия няма да пренебрегне своите и винаги ще протяга лапа за помощ и за поддръжка. А по-нататък в списъка фигурират още вълшебен нашийник, приказно красива колиба и златна верига.

Деловите партньори на Кучето ще бъдат добри и внимателни, а конкурентите – неуверени и боязливи. Ето такава ще бъде идеалната обстановка за делата на Кучето в собствената му година. Зелена светлина за нови начинания, ако ще и в съвсем непозната сфера. Кучето винаги души за нови възможности, ще надуши и сега пътищата, които се отварят пред него. Главното е да не лае напразно и да си повярва – тогава успехът ще му е приятел.

На любовния небосклон изгрява дъга, тук-там с облаци, но и те са бели и ефирни. Партньорите ще бъдат привлечени от честността и принципността на Кучето. 2018 е идеална за сериозни отношения, за семейство и за разширяването му с дечица.

Семейните Кучета ще имат безоблачни отношения с роднините, развиващи се към все по-добро, като приказен сън. Имат право да приберат недоверието си, да насочат нос по вятъра и само напред – към идеалния семеен живот.

Щом любовта ще е безоблачна, може би проблемите ще бъдат във финансовата сфера, тревожно се питат неуверените Кучета. Не, успокойте се. Парите ще постъпват от разни страни, а вие само се грижете да не се пръснат. Комфортният и безгрижен живот е съблазнителен, но Кучето е длъжно да се държи в лапи. В други години може да се забавлявате, но в собствената си година трябва да заработвате и пак да заработвате. Ще си отдъхнете през лятото – най-добре на усамотено място с много цветя и романтични пътечки.

Свиня

Качествата на Свинята ще бъдат почетени подобаващо в годината на Кучето. 2018 година обещава 12 стабилни месеца – и то във всички сфери. Конкурентите й няма да смеят да се доближат. Кучето ще разгонва неприятелите и ще я пази ден и нощ. Приветливата Фортуна е взема Свинята под своя закрила – нейната отговорност и разсъдливост се харесва на властващите в годината енергии.

Приветствайки умерения риск, годината ще носи на Свинята добри приходи. Пачките с пари ще идват по пътя на изгодни сделки и умни начинания. Свинята по рождение е бизнесмен, а в годината на Кучето още по-добре ще прояви талантите си.

На любовния фронт се очакват бури от страсти и урагани от емоции. На Свинята ще й бъде невъзможно да се въздържи от ярки любовни връзки. През 2018-а ще има и флирт, и стабилни връзки. На небосклона все още няма наследници, но и те идват. При обвързаните хора от знака родените в 2018-а деца ще бъдат здрави и много, много симпатични.

Финансовата ситуация във владенията на Кучето е леко сложна. Свинята ще печели, но ще трябва да държи под постоянен контрол своите доходи и разходи и то с хирургическа точност. При добри разчети, по-нататък ще си даде разточителни удоволствия и приятни почивки.

Общо за 2018 г.

През 2018-а е важен творческият подход. В изпълнителската и техническата работа дори използването на фантазията ще носи небивали резултати.

Годината е особено ползотворна за интелектуалните професии. Пред техните проекти изгрява зелена светлина. Носът на дейното и трудолюбиво Куче е насочен към целта. То ще подкрепя с енергията си и останалите, които са се устремили към собствения си успех.

В годината на Кучето със стихия земя не се очакват значимо разклащане на здравето. Кучето е закалено и няма да позволи прекалено да се киха и кашля. Но вредните навици то няма да търпи, защото не обича да се харчат пари за цигари и алкохол.

Кучето обича да пътешества и да сменя екстериора, затова то ще подкрепя всеки, желаещ да се изпълни с нови впечатления.

Приказни промени ще има и в сърдечната сфера. 2018-а ще е пълна със срещи и запознанства. Семейните ще преживеят нов меден месец, а свободните имат шанс да открият устойчив, стабилен партньор.

През новия период ще има изобилие от сватби и новородени. Двойките, които се събират под благосклонния поглед на Кучето, ще разчитат на устойчив съюз. Децата, родени с енергията на земното Куче ще се отличават с устойчиво здраве, весел нрав и висок интелект.

През 2018-а е от значение комуникацията, общуването и създаването на приятелства. Хората мигновено ще усещат подходящите партньори, сходните енергии. Ще бъдат толерирани добрите отношения, дружелюбието, любезността, помощта и съдействието към другите.

2018-а ще ни донесе радости, любовни чувства и блага, ако не джавкаме за дреболии, не хапем, не ръмжим, а вярваме на хората и решаваме всички проблеми с търпение и дипломатичност. Тогава и владетелят – Жълтото Куче, ще помага и ще носи радост. И животът няма да е кучешки.

http://kakata.info


ВАШИТЕ ЗОДИИ И ХОРОСКОПИ

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди