изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 12:25 EEST
ФОРУМЪТ "ДОБРИЧ В БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ" - С НАГРАДА ОТ ИНСТИТУТА ПО ПУБЛИЧНА АДМИНИСТРАЦИЯ    
Новини Община Добрич получи престижна номинация в конкурса на Института по публична администрация за добри практики от дейността на държавната администрация. Призът се дава за участието на Общината във форума „Добрич в бъдеще време“. Инициативата е класирана на трето място в категорията „Социална икономика и социално предприемачество“. Наградата бе връчена на кмета на Добрич Йордан Йорданов на официална церемония в София, съобщи Дарик радио Добрич.

„Добрич в бъдеще време“ е първият по рода си граждански форум, който мобилизира активните хора с цел да акумулира работещи идеи за развитието на града и региона и да търси възможностите за тяхната реализация.
Инициативата е дело на участниците в т.нар. проект "Глобален Добрич/GlobalDobrich", чиято мисия е да активизира гражданското участие и да създаде общност от хора, които живеят в Добрич, или са свързани с него, и те да станат посланици на града. "Всички те, с техния опит, знания, възможности и посветеност, са най-ценния капитал, с който градът и регионът разполагат", казва се във визията на групата.
През изтичащата година се състояха два форума "Добрич в бъдеще време" с гост-лектори от Добрич, страната и чужбина. Бяха сформирани малки работни групи за развитие на идеите, генерирани на срещите. Някои от тях вече функционират - като фермерския пазар в Добрич.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди