изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:42 EEST
Тръмп и красивата брюнетка Ники Хейли скастриха ООН заради Йерусалим, но бяха попарени жестоко: Всяко решение е "нищожно&am    
По света Общото събрание на ООН решително подкрепи резолюция, която ефективно призовава САЩ да оттеглят признанието си за Йерусалим като столица на Израел, съобщава БиБиСи. В текста се казва, че всички решения относно статута на града са "нищожни" и трябва да бъдат отменени. Необвързващата резолюция е одобрена от 128 държави, 35 се въздържаха, а девет гласуваха против. Решението е, след като американският президент Доналд Тръмп заплаши да съкрати финансовата помощ на онези, които подкрепят резолюцията.

Американският постоянен представител в ООН Ники Хейли заяви пък преди гласуването на Общото събрание на ООН за Йерусалим, че "това гласуване ще бъде запомнено“ и че то "ще определи как американците ще гледат на ООН и как ние ще гледаме на страни, които проявяват неуважение срещу нас в Организацията". Преди гласуването палестинският външен министър призова държавите-членки да отхвърлят "изнудването и заплахата". Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че ще отхвърли очаквания резултат "изцяло" и отхвърли ООН като "къща на лъжите". "Държавата Израел категорично отхвърля това гласуване", отсече Нетаняху и допълни: "Йерусалим е наша столица, ние ще продължим да строим там и други посолства ще се преместят в Йерусалим."

https://www.blitz.bg

  • Против документа гласуваха: Гватемала, Хондурас, Израиел, Маршаловите острови, Микронезия, Науру, Палау, США и Того.
  • Сред въздържалите се са Унгария, Латвия, Полша, Румъния, Чехия, Австралия, Аржентина, Канада и Мексико.
  • Сред 20-те държави, които не пожелаха да гласуват, са Грузия и Украйна.
ndtnews.hopto.org


Против документа выступили девять стран: Гватемала, Гондурас, Израиль, Маршалловы острова, Микронезия, Науру, Палау, США и Того.

Подробнее на ТАСС:
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/4833212
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди