изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:28 EEST
Започва ли джихадът?! Разярени тълпи громят и плячкосват християнски църкви, гаврят се с миряните в Египет    
По света Стотици египтяни плячкосаха църква, намираща се на юг от столицата Кайро и призоваха за събарянето й. Това предадоха световните медии, като се позовава на информация от местните църковни власти. Нападението над църквата в град Афтех, намиращ се на 100 километра от столицата, се е случило след края на петъчната молитва на мюсюлманите.

Няколко християнски храма, особено тези, които още не са лицензирани от египетското правителство, бяха подложени на нападения от местните мюсюлмани в консервативната южна част на страната. От църковната управа твърдят, че стотици египтяни са се събрали пред сградата, отправяли са обиди към християните и са призовавали за разрушаването на храма. „Те нахлуха в църквата и унищожиха всичко вътре, след като издевателстваха над християните, които се бяха събрали там“, заявиха църковните власти. Около 10% от 93-милионното население на Египет са коптски християни и това е най-голямото религиозно малцинство в региона на Близкия Изток, уточнява Фокус.
https://www.blitz.bg



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди