изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:38 EET
ХРАМ „СВЕТА ТРОИЦА“ ОТНОВО ДАВА ТОПЛИНА И НАДЕЖДА НА ХОРАТА В НУЖДА    
Коледа Стана традиция на Рождество църковното настоятелство на храм „Света Троица“ в Добрич да кани на празничен обяд децата от всички социални домове в Добрич. 2017-а няма да направи изключение – на 25 декември над  50 деца ще бъдат гости на отец Емануил и неговия добротворчески екип.

Освен вкусни празнични гозби, благодарение на добротата на много дарители, децата ще бъдат зарадвани с коледни шапки, подаръчета, шоколади, плодове… След тях на трапезата ще седне всеки инвалид или бездомен добричлия, който потърси коледна топлина в храма.

Радостта да споделиш празника ще могат да усетят и самотните ни съграждани, които няма с кого да посрещнат новата година. Пак по традиция, трапезарията на храм „Света Троица“ очаква с празнична вечеря всеки, който търси човешка топлина за новогодишна наздравица.

Надеждата и топлината, които от години дарява „Света Троица“ чувстват най-силно 11-те души, които в момента живеят в приюта към храма. Сред тях има майки с деца, ученици, възрастни хора. Благодарение на грижите, те имат не просто покрив над главата си, не само топла храна всеки ден, не само са облечени и обути… Те имат надежда, че лошото е останало зад гърба им и оттук-нататък животът ще им покаже и хубавата си страна. А когато бъде завършена сградата на приюта в Рилци, над 50 души с нещастната съдба да останат без дом ще могат да получат уют и надежда. Изтичащата година прибави още един етаж към този мечтан оазис. Но задачата никак не е лесна. Защото строителството става единствено със средства от църковното настоятелство и от дарения.

Със собствени средства през изминалата година настоятелството възстанови и всички стенописи в храм „Света Троица“. Ако добричлии не са имали възможност да научат, иконите на иконостаса са рисувани през 1910 год. от Господин Желязков – творецът,изографисал храм „Александър Невски“.

За хората от храм „Света Троица“ всеки ден е едно ново добро, сторено за човек в нужда. Правят го тихо, скромно и без абсолютно никаква показност. Може би затова най-голяма радост им носят доброволците. 2017-а предстоятелят Отец Еманиул ще запомни най-вече с факта, че много ученици от добрички училища - сами, без организация от ничия страна, са дошли, за да помагат – било със събрани средства за закупуване на продукти, било с труд в трапезарията. Навръх Рождество – за да бъде сготвен празничният обяд, отново са заявили желание да помогнат ученици от математическа гимназия. Хвала на тези деца, казва отец Емануил – колкото и да ни е трудно, когато виждаш доброто у младите, надеждата за утрешния ден е много по-реална!

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди