изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:16 EEST
Светът посреща новата 2018 година    
Новини Новата година вече дойде на някои места по света. Поради различните часови зони има цяло денонощие разлика между първото и последното посрещане на 1-ви януари. Островните държави Кирибати и Самоа посрещнаха първи Нова година. Разликата с България е 12 часа и по плажовете на тези тихоокеански острови вече е 2018-а, предаде Нова тв.


Първата голяма държава, която посрещна Нова година е Нова Зеландия. В Оуклънд датата се смени в 13.00 часа българско време, а традиционната голяма заря в Сидни, Австралия, започна в 14.00. 

По ирония на съдбата, едни от последните, които ще посрещнат новата година са жителите на американска Самоа, които живеят на стотина километра от Самоа, където вече ще е 2018-а от един ден.

Посрещането на Нова година е съпроводено със сериозни мерки за сигурност в Европа и Америка. Десетки хиляди ще пазят празнуващите в големите европейския столици. В Бразилия само на митичния плаж Копакабана вероятно ще има 3 милиона души, които да посрещнат 2018-а. Лошото време в Бразилия не плаши ентусиастите от всички краища на света.

В Хонконг е организирано 10-минутно зрелищно шоу, включващо поява на "падащи звезди", изстреляни от небостъргачи близо до Виктория харбър. В Дубай традиционните фойерверки са заменени с лазерен спектакъл върху фасадите на Бурдж Халифа - най-високата кула в света (828 метра).

Главните булеварди и площади в Москва са украсени за посрещането на Новата 2018 г., а фойерверки ще осветят 36 сгради в руската столица. Въпреки свързаните със сигурността проблеми в Рио де Жанейро, градските власти очакват рекордните 3 милиона души да се съберат на плажа Копакабана, като повечето от тях ще са облечени в бяло, както повелява традицията.

Заради риска от атентати, по-специално от нападения с коли бомби, като извършените в Ница и Барселона, ще бъдат взети специални мерки за сигурност. Турция пази спомена за посрещането на Новата 2017 г., когато дегизиран като Дядо Коледа въоръжен мъж влезе в нощното заведение "Рейна" в Истанбул и уби 39 души, а други 79 бяха ранени.

От съображения за сигурност властите са забранили събиранията на хора на площад Таксим в Истанбул и на други оживени места в града.  http://epicenter.bg


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 3.00 секунди