изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:07 EEST
ИНФОРМАЦИОННО СЪОБЩЕНИЕ НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностНа 29.12.2017г. около 21:20ч. е получен сигнал от ОДЧ на ОД МВР Добрич, че л.а. „Опел“ с добричка регистрация е причинил ПТП и е напуснал местопроизшествието, като в момента се движи по ул. „Хр.Ботев“ в град Добрич. Незабавно на място са изпратени служители на ОД МВР Добрич.


При обход в района, автомобила е установен паркиран и заключен по ул. „Боряна“. При обход в съседната улица „Бойчо Огнянов“ служителите установяват л.а. „Шкода“ с добричка регистрация с няколко мъже около нея, като единия, при вида на полицейския автомобил, сигнализира с ръка. На по късен етап е изяснено, че л.а. „Опел“ е блъснал л.а. „Шкода“ в района на Дом-паметник „Йордан Йовков“ и е напуснал произшествието без да спира. Водача на л.а. „Шкода“ го последва и чрез ЕЕН 112 уведомява за инцидента и местоположението на виновното МПС. На място са установени :
-С. К. (36 г.),  за който е изяснено, че е водач на л.а. „Шкода“
-С. И. (17 г.),  за който е изяснено, че е бил водач на л.а. „Опел“
-В. С. (26 г.),  пътник в л.а. „Опел“
-И. И. (15 г.), пътник в л.а. „Опел“
    При пристигане на полицейските служители, четиримата са разговаряли спокойно и са обсъждали евентуално подписване на двустранен протокол. По разпореждане на ОДЧ, не място е изпратен дежурния по КАТ. Същия изпробва двамата водачи за алкохол, като за С. И. е отчетена стойност 0,97%0 , а на С. К. - нулева стойност. Установява се, че С. И. не носи документи за самоличност. По разпореждане на дежурен по КАТ всичките са отведени в Първо РУ.
С. И., който освен описаните нарушения на ЗДвП, се оказва и неправоспособен, е отведен в приемната за граждани, където дежурния по КАТ започва да му оформя съответните АУАН. Останалите мъже, остават извън районното управление. След известно време В.С. се доближава до входа на районното управление и започва на висок глас да спори с полицаи, които в този момент се намират на входа. Упреква ги, че дълго време задържат водача, и че желае да го пуснат колкото се може по-скоро. Въпреки предупрежденията продължава на висок тон да отправя срещу тях реплики и обиди.
В следствие на тези действия, В.С., който е във видимо нетрезво състояние, е поканен в районното и е въведен във вътрешното фоайе, където му е разяснено, че на база неговото държание, ще му бъде съставен АУАН по ЗМВР и ще бъде задържан за това, че пречи на полицейските органи при изпълнението на функционалните им задължения.
В този момент в районното и във фоайето е имало и други граждани, включително и приемната е била заета от служителя на КАТ и водача на лек автомобил Опел. Почти в същия момент В.С. си удря главата във вратата и на дясната вежда се появява капка кръв. Пострадалия е отведен в ЦСМП, където е прегледан, раната е обработена и по-късно същия е върнат в районното управление, където е задържан със заповед за полицейско задържане. Снето е писмено обяснение, съставен му е АУАН по ЗМВР и е освободен, предвид отпадане на основанието за задържане.
Случая е докладван на дежурен прокурор в РП-Добрич и по негово разпореждане е образувано ДП по описа на ОСлО при ДОП.
По случая ще бъде извършена служебна проверка.
ОД МВР ДОБРИЧ
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди