изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:11 EET
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР


На 22 декември, около 18:45 часа е получено съобщение за извършена кражба на части от товарен автомобил „Скания” паркиран по ул. „Калиакра” в град Добрич. По случая  е образувано досъдебно производство.

На 22 декември, около 22:00 часа в района на с. Дъбрава, обл. Добрич полицейски служители подават сигнал за проверка на лек автомобил „Фолксваген” с варненска регистрация. Водача на автомобила не спира и продължава движението си посока с. Сенокос. Същия е застигнат от полицейския автомобил по черен път в землището на селото. На място са установени криминално проявените  Ф.С. (33 г.) от с. Крушари, В.Н. (22 г.),  Ю.Н. (18 г.) и двамата от с. Сенокос и 17-годишната В.М. от с. Стражица. В хода на проверката е установено, че регистрационните табели на автомобила са издадени за лек автомобил „Опел”. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 декември, около 09:00 часа е получено съобщение за извършена грабеж над две жени по ул. „Л. Каравелов” в град Добрич. Установено е, че чрез използване на сила и заплаха, двама мъже са извършели кражба на дамска чанта с намиращите се в нея мобилен телефон, сумата от 140 лева, банкови карти, лични документи. В хода на работата е установено, че чрез отнетата банкова карта е извършена кражба на сумата от 450 лева от АТМ устройство. От проведените ОИМ и ПСД са установени и задържани извършителите на деянието Д.Д. (28 г.) и С.Н. (24 г.), и двамата от град Добрич. Част от инкриминираните вещи са установени по надлежния ред. Материалите по случая са докладвани на ОП Добрич. На извършителите е наложена мярка за неотклонение подписка. Работата по случая продължава.

На 23 декември, около 18:45 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Каблешково, обл. Добрич. Установено е, че неизвестен извършител е проникнал през неукрепена входна врата в имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 50 лева и мобилен телефон. По случая се извършва проверка.

На 23 декември, около 23:20 часа по ул. Калиакра в  град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ниса” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин, метаамфетамин и канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан К.Ц. (24 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 декември, около 06:00 часа е получено съобщение за умишлено увреден игрален автомат в игрална зала, находяща се в град Каварна. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан  А.И. (38 г.) от град Каварна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 декември, около 11:05 часа е получено съобщение за умишлено увредена камера за видео наблюдение и  кражба на ел проводник от частен имот на територията на в.з. „Белите скали” в град Балчик. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 декември, около 14:40 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация, паркиран в с. Кранево, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в автомобила. По данни на тъжителя е извършена кражба на дамска чанта с намиращите се в нея дебитни карти, лични документи и сумата от 200 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 декември, около 17:30 часа  е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация, паркиран в гаражна клетка в град Балчик. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 4 200 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 декември е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Генерал Тошево. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникна в имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на готварски уред, електрически инструменти, удължител, таблет и мобилен телефон. Образувано е досъдебно производство.

На 25 декември, около 15:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ се във в.з. „Богдан” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на аудио оборудване. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 декември, около 23:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя от  град Добрич посока град Генерал Тошево в района на с. Царевец. Установено е, че водач на лек автомобил „Пежо” поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС ис е блъска челно в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента, водача на автомобила М.Д. (39 г.) от с. Генерал Колево, обл. Добрич е с повърхностни рани, прегледан и освободен за домашно лечение. Нанесени са значителни материални щети по МПС.

На 25 декември, около 05:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални  щети в град Балчик. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,40 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Д.Д. (28 г.) от град Шабла. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26 декември е получено съобщение за извършена взломна кражба от частен имот, находящ по ул. „Росица” в град Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на компютърна конфигурация, телевизор, домашно имущество и сумата от 200 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 декември, около 21:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя град Добрич посока град Варна. Установено е, че водач на лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост губи контрол над автомобила и се преобръща в крайпътна нива. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2.08 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Т.К. (30 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 27 декември, около 15:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на около 10 000 броя разсад лавандула от земеделска нива, находяща се в землището на с. Рогозина, обл. Добрич. Образувано е досъдебно производство.

На 27 декември, около 08:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на около 11 000 броя разсад лавандула от земеделска нива, находяща се в землището на с. Жегларци, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 27 декември в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,7 грама реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Л. (24 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 27 декември, около 09:15 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел”, без регистрационни табели, управляван от Д.И. (53 г.) от с. Камен, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 27 декември, около 16:10 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация, управляван от С.Ж. (27 г.) от град Добрич. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на кокаин, амфеатамин и метаамфетамин. Задържан за 24 часа. Образувано е бързо полицейско производство.

На 28 декември, около 09:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Пчеларово, обл. Добрич. Установено е, че чрез отваряне на прозорец, неизвестен извършеител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на телевизор и аудио техника. По случая е образувано досъдебно производство.

На 28 декември, около 19:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на около 70 000 броя разсад лавандула от земеделска нива находяща се в землището на град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 28 декември, около 22:00 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с варненска регистрация. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,6 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество метамафетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявените И.И. (26 г.), Л.А. (24 г.), Д.А. (23 г.), и К.А. (24 г.), всички от град Генерал Тошево. При извършената проверка на водача на автомобила И.И., теста отчита положителен резултата за употребата на амфетамин и метаамфетамин. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 29 декември, около 01:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети по пътя град Тервел – с. Кочмар. При извършената проверка за употреба на алкохол на водача на автомобила, цифровата индикация отчита наличието на 2,43 промила в издишания от водача въздух.  С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан П.Д. (28 г.) от с. Кочмар. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 декември, около 00:15 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ленд Роувър” с полска регистрация, управляван от М.М. (23 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,5 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество метаамфетамин. Образувано е бързо полицейско производство.

На 28 декември след проведени ОИМ и ПСД е установен и задържан криминално проявения К.Д. (25 г.) от с. Орляк, обл. Добрич. В хода на работа е установено, че същия е извършител на кражба на 11 000 броя корена разсад лавандула от земеделска нива, находяща се в с. Жегларци обл. Добрич, извършена за времето от 21 до 27 декември т.г. Работата по случая продължава.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди