изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:01 EEST
ВЯТЪР СЪС СКОРОСТ ДО 20 М/СЕК. ЗАКОТВИ 18 КОРАБА ПОД НОС КАЛИАКРА    
НовиниВчера бурният вятър, разразил се още през нощта, закотви 18 кораба на международната котвена стоянка под нос Калиакра, съобщи началникът на Гранична полиция Ваньо Иванов. По данни на Гранична полиция, в морето скоростта на вятъра е между 15-20 м/сек., като вълнението е съответно 3-5 бала, каза още В. Иванов.

Сред корабите, които изчакват по-добро време, има български, руски, украински съдове, та дори и кораб, плаващ под флага на Коморските острови. Силният вятър и лошото време станаха причина да се затвори и пристанището в Балчик, съобщиха от порта. Оттам уточниха, че няма кораби, които да чакат за товарене или разтоварване.

ЗИМАТА НИ ПАРАЛИЗИРА

Извилият се бурен вятър над Добрич и областта, както и падналият през нощта снеговалеж парализираха областта. Вчера сутринта голяма част от областта осъмна без електрозахранване и вода. В сутрешните часове от Областния съвет по сигурност заявиха, че без ток са 52 населени места в Добричко, а 12 села и градът - без вода. До 56 села от община Добричка сутринта изобщо нямаше път, като с кола можеше да се стигне само до 12 села от общината. Затрудненото движение по пътищата стана причина специален екип от община Добричка с високо проходима кола да тръгне за село Одърци, където родилка чакаше да бъде извозена към болницата в Добрич. До редакционното приключване на броя на НДТ все още жената не бе извозена до здравното заведение.

ПЪТНИЧЕСКИ ВЛАК ЗАСЕДНА НА КИЛОМЕТЪР И ПОЛОВИНА ОТ ДОБРИЧ
Пътнически влак заседна на километър и половина от Добрич. Това съобщи за НДТ шефът на жп гарата инж. Димитър Василев."Малко преди това по същия път мина бързият влак "Албена", но тъй като вятърът в този участък е с много висока скорост непрекъснато се натрупват нявявания. Няма опасност за пътниците в мотрисата, тъй като е отоплена и всичките й системи работят.
Изпратили сме локомотив, който да я изтегли и в най-скоро време очакваме влакът да продължи по маршрута си" - разказа Василев. Той сподели, че по трасето, по което се движат влакове от и за Добрич има две проблемни места, където се образуват големи снегонавявания. Едното е именно участъкът на 1.5 км по посока Генерал Тошево, а другото е в близост до Ботево.
НДТ 4 януари 2008 г.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди